Στάση Εργασίας της ΕΛΜΕ την Παρασκευή


Ανυποχώρητος αγώνας για ένα σχολείο που θα χωράει

όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς, όλη τη γνώση!

 

Συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας (11.00 – 14.00), που κήρυξε η ΟΛΜΕ την Παρασκευή 16/3, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στον Άγιο Μηνά.

Παράλληλα, κηρύσσουμε για την ίδια μέρα συμπληρωματική,διευκολυντική στάση εργασίας από τις 08.00 π.μ. ως τις 11.00 π.μ., προκειμένου να μεταβούν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Η επιδίωξη εκ μέρους της κυβέρνησης ενός φθηνού και ευέλικτου σχολείου που θα λειτουργεί με τις ελάχιστες οικονομικές απαιτήσεις τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές είναι έκδηλη. Τα τελευταία εννέα χρόνια, μνημόνια, Ε.Ε. και κυβερνήσεις έχουν υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο όσο ποτέ άλλοτε. Η μορφωτική διαδικασία έχει θυσιαστεί στο βωμό των νεοφιλελεύθερων  οικονομικών και ιδεολογικών στοχεύσεων. Ελάχιστοι πόροι για την παιδεία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πολυμελή τμήματα, κατάργηση ειδικοτήτων και συγχωνεύσεις σχολείων είναι λίγες μόνο από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος.

Η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση  έχει υποβαθμίσει όχι μόνο την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και τις ζωές των εκπαιδευτικών. Εννέα χρόνια μηδενικών διορισμών έχουν οδηγήσει σε εργασιακή ομηρία χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Κάθε Σεπτέμβρη περιμένουμε με τη βαλίτσα στο χέρι χωρίς να ξέρουμε εάν και πότε θα εργαστούμε, για πόσο διάστημα και σε ποιο τόπο. Είμαστε αναπληρωτές του εαυτού μας έως και 20 χρόνια, ενώ καλύπτουμε μόνιμες και πάγιες ανάγκες του δημόσιου σχολείου. Και ενώ έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις και προσφέρουμε το ίδιο εκπαιδευτικό έργο με τους μόνιμους συναδέλφους μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα διαφέρουν. Για παράδειγμα, δεν δικαιούμαστε τις ίδιες άδειες σε περιπτώσεις λοχείας, ανατροφής τέκνου ή ακόμα και ασθένειας, με αποτέλεσμα να εξαναγκαζόμαστε σε παραίτηση. Δεν πάει άλλο!

Η εκπαίδευση είναι μια δυναμική και δημιουργική διαδικασία που δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους ιδιωτικοοικονομικούς όρους που προσπαθούν επιβάλουν η Ε.Ε., ο ΟΟΣΑ και η Κυβέρνηση. Για να μπορέσει το δημόσιο σχολείο να διαδραματίσει τον παιδαγωγικό του ρόλο και να λειτουργήσει εύρυθμα θα πρέπει να στελεχώνεται με μόνιμο και σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στη γενική και ειδική αγωγή
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων σε όλα τα επίπεδα
  • Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών
  • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης
  • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα πριν το 2013 επίπεδα
  • 20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια
  • Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ. από την αρχή της χρονιάς
  • Όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τμημάτων

 

ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 27523 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.