Στάθης Βλάχος στο Δημοτικό συμβούλιο: “Θα ήθελα όλες τις παραλίες του νησιού ανέπαφες. Δεν μπορώ να υποστηρίξω όμως ότι η οργάνωση της παραλίας “Μύλος” με τον τρόπο που έγινε επιφέρει την αλλοίωση του περιβάλλοντος.”Μία ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης που επικρατεί στην παραλία Μύλος, έκανε  στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος.

Όπως ανέφερε η παραλία “Μύλος” δεν θεωρείται μία παρθένα παραλία, καθώς πρόκειται για μία παραλία στην οποία επισκέπτονται τακτικά ή ατάκτως πάρα πολλοί τουρίστες και εναποθέτουν όταν φεύγουν οτιδήποτε έχουν μαζί τους.

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, καθώς σαν υπεύθυνος καθαριότητας είδε  ότι πριν δύο χρόνια λόφοι σκουπιδιών είχαν κατακλύσει αυτή την πανέμορφη παραλία την οποία σήμερα καλούμαστε να υπερασπιστούμε.

“Η παραλία Μύλος δεν είναι αυτό το οποίο όλοι ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε, θέλουμε, είχαμε πριν αρκετά χρόνια.”

Το θέμα της παραλίας Μύλος,θίγει ένα θέμα που υπάρχει τόσο στη Λευκάδα όσο και σε όλη την Ελλάδα, καθώς από τη μία μεριά τοποθετείται το φυσικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο ο άνθρωπος ο πολιτισμένος, καλείται να δράσει και να κάνει κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες δεν θα το βλάπτουν, καθώς οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται έχουν στόχο τη βελτίωση της ζωής τους.

Από την άλλη μεριά είναι ο κόσμος της οικονομικής εκμετάλλευσης, χωρίς όρους, ευαισθησίες, με υποκρισία, που αποσκοπεί μόνο στο οικονομικό όφελος, εις βάρος των απλών ανθρώπων.

Μάλιστα σήμερα που υπάρχει το υπερταμείο ΤΑΥΠΕΔ που όλοι γνωρίζουμε για ποιο σκοπό έχει δημιουργηθεί και για ποιο σκοπό εργάζεται, το δίλημμα αυτό του διπολισμού μπαίνει πιο έντονο.

Ο κύριος Βλάχος ανέφερε ότι είναι ο τελευταίος που θα υποστηρίξει ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα, καθώς θα ήθελε ο ίδιος όλες οι παραλίες της Λευκάδας να είναι ανέπαφες όπως ξέραμε.

“Δεν μπορώ όμως να υποστηρίξω ότι η οργάνωση της παραλίας με τον τρόπο που έγινε επιφέρει την αλλοίωση του περιβάλλοντος, γιατί η οργάνωση έχει των φυσικών τόπων δεν σημαίνει ότι καταλύει το περιβάλλον.”

Μάλιστα ο κ Βλάχος αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να μας απασχολήσουν και οι άλλες παραλίες της Λευκάδας. “Κάποτε έγιναν σκαλοπάτια σου Εγκρεμνούς όταν τότε ήταν όπως είναι σήμερα οι Μύλοι, εγώ πιστεύω ότι η φύση τα γκρέμισε αυτά τα σκαλοπάτια και σήμερα οι πάντες αγωνιούν πότε θα χτίσουμε αυτά τα σκαλοπάτια για να κατέβουμε στην παραλία αυτή. Αν αύριο έρθει ένας σύλλογος από τους Εγκρεμνούς, είτε πολιτιστικός, είτε οικονομικού ενδιαφέροντος και μας βάλει τα ίδια ζητήματα περιφρούρησης της φυσικής ομορφιάς τι θα απαντήσουμε;”

“Εκεί θα πούμε ότι πρέπει να παραχωρήσουμε τα πάντα στην οικονομική εκμετάλλευση και στους Μύλους τίποτα;

Πλέον όποιος θέλει όπου θέλει, μπορεί να χτίσει και να εκμεταλλευτεί οικονομικά στο βαθμό που θέλει και αυτό είναι μία πραγματικότητα και αυτή η κατάσταση θα έπρεπε να μας προβληματίσει.

Μάλιστα αναφερόμενος στο δικό του τομέα αναρωτήθηκε αν υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης ενός ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ για να εναποθέσουμε τα μνημεία του πολιτισμού μας που είναι τα απορρίμματα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει, καθώς όπου και να πάμε θα δουμε διάσπαρτες αυθαίρετες βίλες.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να σχεδιάσουμε το μέλλον του νησιού μας και αυτός ο σχεδιασμός ακόμα δεν άρχισε και δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αρχίσει μετά την κατάσταση που έχει επέλθει το νησί μας.

About Ομάδα Σύνταξης 27956 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

  1. Την περιφρούρηση στις παραλίες για την καθαριότητα πρέπει πρώτα να την κάνουν οι ίδιοι που πηγαίνουν εκεί και μετά οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό στην καθε παραλία …όσο για τους εγκρεμνους την πρόσβαση στην παραλία την δημιούργησαν οι κάτοικοι πριν πάρα πολλά χρόνια για τα κοπάδια τους και για να βγάζουν τα προς το ζην οι κάτοικοι της περιοχής όταν ήταν δύσκολες οι εποχές και σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου και τον ερχομό του τουρισμού άρχισε και η ανάπτυξη και κάθε χρόνο να ζητάμε και πιο εύκολη πρόσβαση για την παραλία ..έτσι με την πάροδο των χρόνων το μονοπάτι εγιναν σκαλοπάτια και τα χωράφια με ελιές και αμπέλια πάρκινγκ και καντίνες πάντα με ιδιωτική πρωτοβουλία και τον σεβασμό στο περιβάλλον ωστε να ήταν η πιο καθαρή παραλία παρά το δύσκολο της πρόσβασης για να γίνει αυτό …. Ο δήμος μπορεί να έκανε τα σκαλοπάτια από εκεί και πέρα τίποτα άλλο και τα έφτιαξε με σκοπό να εισπράττει από τις ξαπλώστρες τα εισοδήματα …. Τρία χρόνια μετά τον σεισμό τι έχει καταφέρει ? Μια κλειστή παραλία ακόμα και για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν την περιουσία τους εκεί με ένα δρόμο στο τέλος αμφιβόλου ποιότητας για την πρόσβαση στην παραλία και με μέλλον απροσδιόριστο για την διάρκεια αντοχής του …το να κάνουμε δρόμους ασφαλείς για τους τουρίστες σε εδάφη ασταθή μπορεί να ακούγεται σωστό αλλά μην ξεχνάμε ότι οι δρόμοι πριν προϋπήρχαν 30 χρόνια πριν χωρίς το παραμικρό να συμβεί με μηδέν κόστος ..και εάν ποτέ ξαναγίνει κάτι σαν τα γεγονότα του 2003 και 2015 το πρόβλημα δεν θα το έχουν οι δρόμοι όσο ασφαλείς και να είναι αλλά οι παραλίες …το να μένουν οι εγκρεμνοι και ο γιαλός τρία χρόνια κλειστοί αλλά συμφέροντα εξυπηρετούνται το να μην έρχεται ο κόσμος στην περιοχή του αθανιου και να γυρίζουν γύρω γύρω το υπόλοιπο νησί με καράβια και αμάξια ….την άμεση προτεραιότητα των έργων δεν κατάλαβα ακόμα που γράφουν οι ταμπέλες τι ωφελεί ? Και κλείνω για όσους ονειρεύονται τελεφερίκ δρόμους από γειτονικές παραλίες με το ..είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια και κάτι που μου είπε ένας μεγαλύτερος στο γιατί έχει τόσο ομορφιά όλο το νησι γιατί είναι σαν ζωντανός οργανισμός που κινείται και δημιουργεί κάθε φορά και κάτι πιο όμορφο από την προηγούμενη….και πάντα ότι και να γίνει όπως και να είναι τα πράγματα θα είναι κάποιοι εκεί ώστε να φροντίζουν να διατηρηθει η φυσική ομορφιά καθαρή και να απολαμβάνουν την φύση αυτοί και τα παιδιά τους όπως κάνανε οι πατεράδες και οι παππούδες τους πριν πολλά χρόνια έστω και με διαφορετικές συνθηκες την περιοχή …

  2. ειναι πολιτικά ανακολουθο για τη παραταξη του , πολιτικα ανερματριστο, και κανει μπάμ απο μακριά για το τι θελει να πει ο ποιητης…
    Ενος κακου μυρια επονται Την επαυριον η αλλοι ομοροι θα ζητησουν και θα τους δωθουν τα ιδια , για μ ποιο μυλο τοτε θα ζητηταμε ? οι χρωματιστες χαντρες στους ιθαγενεις δε κοροιδευουν κανενα. Πομφολυγες!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.