Στάθης Βλάχος σε Κώστα Γληγόρη: “Αν πιστεύει ότι είμαι μαριονέτα ο κύριος Γληγόρης δεν θα του απαντήσω ποτέ ξανά στο δημοτικό συμβούλιο.”


Ενημέρωση για τον δεματοποιητή ζήτησε από τον Στάθη Βλάχο στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 18 Ιουλίου ο Κώστας Γληγόρης.

Όπως ανέφερε στις 15 Ιουνίου βγήκε μία απόφαση ορισμού ομάδας διερεύνησης ένδειξης απάτης για την προμήθεια του δεματοποιητή, μάλιστα όπως πληροφορήθηκε η επιτροπή χθες ήταν στη Λευκάδα, ζητώντας να μάθει βάσει ποιας καταγγελίας έγινε αυτό.

Επίσης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι η λειτουργία του δεματοποιητή πραγματοποιείται βάσει του προσωρινού διαγωνισμού, καθώς σε αυτόν δεν ζητάμε προϋπηρεσία όπως στο διεθνή διαγωνισμό του ενάμιση εκατομμυρίου.

Μάλιστα ανέφερε ότι έχει γίνει τροποποίηση της μελέτης απόφασης δημοτικού συμβούλιο ζητώντας τόσο απάντηση από τον κύριο Βλάχο, αλλά και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στο οποίος λίγο νωρίτερα του είχε ζητήσει να μιλάει καλύτερα, λέγοντας ότι θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί από πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου γνωρίζοντας κάτι τέτοιο.

Στην απάντησή του ο Στάθης Βλάχος, είπε ότι αυτή η θέση στο οποία κάθεται δεν είναι προσωποπαγής, όπως καμία θέση συναδέλφου, αλλά  θέση την οποία σέβεται με σωφροσύνη ήθος και σεμνότητα.

Σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει ο Κώστας Γληγόρης και που ανέφερε λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος, αλλά και χαρακτηρισμοί ότι οι σύμβουλοι του δήμου είναι μαριονέτες, όπως επίσης και οι χαρακτηρισμοί που αναφέρονται στο δικαίωμα οποιουδήποτε αντιδημάρχου να δώσει μία συνέντευξη, αναφερόμενος στην πρόσφατη του Θανάση Περδικάρη στον Prisma 91,6,  είπε ότι δεν είναι επίδειξη δύναμης, καθώς δύναμη είναι η αξιοποίηση της γνώσης, η αρετή, ο σεβασμός στο συνάδελφο και στην αντίθετη άποψη και αν πρόκειται να είμαστε μέλος μιας αρχής εξουσίας που παίρνει αποφάσεις για μία κοινωνία,  δύναμη είναι η κατάθεση προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων που έχει.

Ο κύριος Βλάχος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν ακόμα ο κύριος συνάδελφος υποστηρίζει την άποψη ότι είναι μαριονέτα, καθώς δεν ξέρει αν πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα κάποιου ο οποίος τον θεωρεί μαριονέτα, εκτός αν πει ότι ο χαρακτηρισμός ήταν άστοχος και με πολύ μεγάλη χαρά θα απαντήσω, ανέφερε,  διαφορετικά ποτέ δεν θα ακούσω στο εξής τι θα λέει και δεν θα απαντήσω.

Στην απάντηση για το θέμα του δεματοποιητή ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε  ότι όταν έγινε ο διαγωνισμός για τον δεματοποιητή, υπήρξε μία ανώνυμη καταγγελία που πήγε παντού και με βάση αυτή το Υπουργείο κάνει έλεγχο.

Μάλιστα χθες ήρθε ορισμένη  επιτροπή του υπουργείου και έκανε έλεγχο των καταγγελλομένων, λέγοντας ότι δεν είναι κάτι πρωτότυπο και δεν γίνεται πρώτη φορά, με την δημοτική αρχή να μην γνωρίζει ποιος έκανε την καταγγελία, η οποία έλεγε μεταξύ άλλων ότι το μηχάνημα δεν είναι καινούργιο, δεν ήρθε από τη Σουηδία και άλλα διάφορα.

“Ο δήμος και υπηρεσίες έστειλαν τα πάντα σε υπουργείο, έγιναν όλα σωστά και τώρα έγινε ο ένας ο οποίος μέσα σε ένα μήνα θα βγάλει το πόρισμά του.”

Επειδή ειπώθηκε ότι η λειτουργία του δεματοποιητή ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, ο κύριος Δρακονταειδής είπε ότι πηγαίνει πάρα πολύ καλά, δεματοποιεί περίπου 100-120 τόνους την ημέρα, και αυτός τόσα περίπου είναι τα απορρίμματα στη Λευκάδα.

Στο ερώτημα για το μικρό διαγωνισμό που έγινε, για ποιο λόγο δεν μπήκε η προϋπηρεσία ως κριτήριο, απάντησε ότι οι όροι  των διαγωνισμών  που γίνονται,  συντάσσονται από τις υπηρεσίες, δεν τη φτιάχνει ο δήμαρχος ούτε ο αντιδήμαρχος, το γεγονός ότι για μία μικρή ποσότητα απορριμμάτων χιλίων εξακοσίων τόνων δεν μπήκε προϋπηρεσία, εκτιμήθηκε από την υπηρεσία ότι για τέτοια μικρή ποσότητα, δεν πρόκειται να έρθει κάποιος μεγάλος, ενώ στο διεθνή διαγωνισμό θέλεις εμπειρίες και άλλα χαρακτηριστικά.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Στάθη Βλάχου στην συνέντευξη του Θανάση Περδικάρης στον Prisma 91,6 και τα σχόλια που ακολούθησαν από τον Κώστα Γληγόρη, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης  ανέφερε ότι είναι κατά της δαιμονοποίησης του διαδικτύου, απλά θύμισε σε όσους δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως πρέπει, να μελετήσουν τα λεγόμενά του Ουμπέρτο Έκο.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 357 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.