Στάθης Βλάχος: “Για το ότι η Λευκάδα το 2018 έχει αυτή την κατάσταση όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων είμαστε άπαντες υπεύθυνοι” Τι είπε για την χωματερή…


Το θέμα της χωματερής έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Ζωή Σκιαδά.

Μάλιστα όπως είπε σε ερώτηση που είχε κάνει ο Βασίλης Αραβανής στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή την έντονη μυρωδιά και στην διαπίστωση  ότι τα σκουπίδια καίγονται, αυτό είχε διαψευστεί σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.

Με αφορμή την δήλωση του κυρίου Βλάχου στο Lefkadatoday ότι τα σκουπίδια σιγοκαίνε ρώτησε να μάθει αν όντως σιγοκαίνε πόσο καιρό συμβαίνει αυτό και τι μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή.

Στην απάντηση του ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος είπε ότι το θέμα της φωτιάς στον ΧΑΔΑ δεν είναι τωρινό θέμα και έχει αρχίσει στην Λευκάδα από την στιγμή που το πρόβλημα διαχείρισης αντιμετωπίζεται με τους ΧΑΔΑ.

“Για την λύση του ΧΑΔΑ ως λύση του προβλήματος μέχρι τώρα έχουν ευθύνη και η κοινωνία της Λευκάδας που δεν αποδέχτηκαν ποτέ μια οριοθέτηση για μια σύγχρονη αντιμετώπιση, καθώς τόσο οι προηγούμενες,αλλά και σημερινή δημοτική αρχή.

Για το ότι η Λευκάδα το 2018 έχει αυτή την κατάσταση όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων είμαστε άπαντες υπεύθυνοι και θα είμαστε άπαντες υπεύθυνοι και για όποια λύση δοθεί στο θέμα.”

Η φωτιά στον ΧΑΔΑ υπήρξε και το 2012 και αυτό είναι διαπιστωμένο από όλους ότι αντιμετωπίζεται με την επικάλυψη χωμάτων που αυτό σημαίνει ότι για πολλούς μήνες τα σκουπίδια θα καίγονται υπογείως, αλλά αν είναι καλά σκεπασμένα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε, ωστόσο σε πιο βαθμό κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί κανείς να το κρύψει, καθώς και προχτές βγήκε καπνός, λέγοντας ότι ποτέ δεν απέκρυψε ότι υπάρχει ενεργή φωτιά μέσα στα σκουπίδια.

Ο λόγος της παρέμβασης του ήταν το τηλεφώνημα του δημοσιογράφου Παναγιώτη Κουνιάκη, με αφορμή μια σειρά διαμαρτυριών που είχε από αναγνώστες ζητώντας να μάθει τι συμβαίνει.

Όπως είπε ο μεγάλος όγκος των σκουπιδιών του τελευταίου μήνα παραμένει ακάλυπτος, καθώς τα σκουπίδια τα καλύπτουν κάθε ένα μήνα, καθώς ίσως και κάποιος καπνός που περιοδικά βγαίνει από πιθανή αναζωπύρωση της φωτιάς να δημιουργεί αυτή την κατάσταση.

Στο ερώτημα αν το θέμα είναι επικίνδυνο απάντησε ότι επειδή γνωρίσει πως αυτός ο καπνός βγαίνει σπάνια, θεωρεί πως το θέμα δεν είναι βλαβερό για την υγεία των κατοίκων, ωστόσο θα το ψάξουμε.

Μάλιστα ο δήμος έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες που μετρούν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και θα υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχε με την κυρία Τσιπούρη εκπρόσωπο μεγάλης εταιρείας, ειπώθηκε ότι είναι αδύνατον να γίνει μια τέτοια ανίχνευση καθώς αφενός μεν αυτά στέλνονται στην Γερμανία, αλλά η σύνθεση του αέρα αλλοιώνεται κατά την μεταφορά και τι περιέχει, αρνούμενη να αποδεχτεί μια σύμβαση.

Τα σκουπίδια ανα τακτά χρονικά διαστήματα καλύπτονται, ο δήμος είναι σε επιφυλακή και ακόμα και αν δουν ίχνος καπνού αυτό να αντιμετωπιστεί.

Η αγωνία μας είναι πολύ μεγάλη ανέφερε ο κύριος Βλάχος και οποιαδήποτε πρόταση εκτός από τις κινήσεις του δήμου για να αντιμετωπιστεί το θέμα είναι ευπρόσδεκτη.

Η αναφορά του κυρίου Βλάχου στην φωτιά του ΧΑΔΑ το 2012 προκάλεσε την αντίδραση της κυρίας Σκιαδά, η οποία είπε ότι από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν  περάσει πολλά χρόνια , λέγοντας πως το σκεπτικό της αναφοράς του είχε να κάνει με το γεγονός ότι και κατά την διάρκεια της δικής τους θητείας  είχαν πιάσει φωτιά οι ΧΑΔΑ.

Επίσης αναρωτήθηκε γιατί αναφέρθηκε στην φωτιά του 2012 και όχι του 2015-2016 με τις μεγάλες φωτιές αυτής της δημοτικής αρχής.

About Ομάδα Σύνταξης 26910 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η διαχείρηση της πολιτειακής διαχείρησης κάθε κοινωνίας από το 1929 είχε ανατεθεί σε κάθε κοινότητα και δήμο. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της χώρσς 1927-1929 καο μετά την εγκατάσταση των προσφύγων και τα νέα χωριά που προέκυψαν.
  Άλλες οι εποχές άλλες οι ανάγκες αλλες οι παραγωγικές δομές άλλες οι διατροφικές και συνθήκες υγιεινής συνήθειες και άλλη η κολτούρα ανθρώπων.
  Η κεντροποίηση των Δήμων παρέπεμπε εκτός των θετικοτήτων.και σε αρνητικότητες. Η σοβαρότερη όλων των αρνητικών παραμέτρων είναι η απάλυνση του ενδιαφέροντος του Δημότη κοινότητσς ή Δήμου για τον τόπο του και η μεταφορά της ευθύνης σε άλλους.Αν στο κάθε χωριό και σε κάθε πληθυσμιακή συγκέντρωση των ευρυτέρων δήμων υπήρχε ευθύνη θα έπρεπε το κάθε χωριό ή πόλη να αυτοδιαχειρίζεται τα σκουπίδια που πσραγάγει.
  Οι ίδιοι οι δημότες χωριού ή πόλης του Δήμου θα έπρεπε να βρίσκουν λύση και να κάνουν το καλύτερο δυνατό.
  Κανένσς δεν θέλει τα σκουπίδια στην κτηματική του περιφέρεια , κανένας δεν θέλει να νοιώσει ότι ικανός ώς δημότης να συμβάλει και με χρήμα και με εργασία και συμπεριφορικά ώς παραγωγή σκουπιδιών , δτην αντιμετώπιση.
  Και η ίδια η θεσμική οργάνωση της χώρσς το δημόσιο λογιστικό και οι κρατικές δομές κάνουν την παλαβή χρόνια.Η αρχή παραμένει ή ίδια. Τα σκουπίδια του καθένας να τα φορτώνει σε άλλους.
  Ή η πολιτεία θα αποφασίσει να λύση προηγμένα το θέμα καο το κράτος θα λειτουργήσει ώς κράτος θα επιλέξει επιστημονικά περιοχή σε κάθε δήμο και θα ξοδέψει χρήματα ( έχει ταμειακά πλεονάσματα) για πραγματική κοινωφέλεια με την δημιουργία εργοστασίων ανά Δήμο ή διαδημοτικά για την επεξεργασία και αξιοποίηση σκουπιδιών ( βλέπε Σουηδία ) ή πλέον θα πιθαναγκάσει και θα βοηθήσει μαζί το κάθε χωριό και πόλη για να αναδεχτούν τα σκουπίδια που παραγάγουν. Οι πολίτες στην βάση των σκουπιδιών είναι όλοι ίσοι. Η ισότητα αυτή είναι από τα απολύτως απόλυτα και μη επιδεχόμενη ερμηνείες δήθεν θεωριών απροσδιοριστιας και σχετικότητας.
  Υπσρχουν ακόμα απόλυτα σημαίνοντα στην ζωή. Και οι πολίτες καλά είναι να καταλάβουν καταλάβουμε ότι η κσθε ιδιοκτησία κοστίζει.Και τα σκουπίδια ελιναι ιδιοκτησία των πολιτών αφού απ αυτούς παράγονται.
  Και τόσο λιγώτερο θα κοστίζει η μονάδα μέτρησης των σκουπιδιών συνολικά αν αυτή ανάγεται στην βάση των πολιτών για να ικανοποιείται η αρχή της ισότητας των πολιτών.
  Κσλές οι γιορτές , οιρηγανάδες, οι σαρδέλες, οι μελιτζάνες οι τσακώνικες, οι πατάτες, οι χοροί, τα μπαλέτα, οι γάμοι, τα κλαρίνα, τα μεγάλα αυτοκίνητα, οι πολλές ιλουστρασιόν φωτογραφίες ( δεν δείχνουν ποτέ τα σκουπίδια ιλλουστρασιόν) αλλά καλύτερη η ισότητα στην βάση των σκουπιδιών.
  Μετά την επίτευξη αυτής της ισότητας ώς βάση μπορεί κοινωνικά να υπάρχουν τα υψηλά του πολιτισμού οράματα.Γιατί ώς τότε ( αυτά τα υψιπετή και ιντελεκτουέλ οράματα )θα θάβονται στα σκουπίδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.