Σπύρος Φρεμεντίτης στον Prisma 91,6: “‘Oταν έρθει η κρίσιμη ώρα και θα πρέπει να φτιαχτεί μία αξιόπιστη δημοτική αρχή, θα ανακαλυφθούν συνεργασίες με την απλή αναλογική και στην Λευκάδα.”

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Φρεμεντίτης μίλησε στον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  υπό το πρίσμα της απλής αναλογικής.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο  σύνθεσης απόψεων στα τοπικά δρώμενα,  ανέφερε ότι αυτό το οποίο προκρίνει ο Κλεισθένης είναι η συνέργεια και συνεργασία. Δηλαδή δήμαρχος θα βγει όχι μόνο αυτός ο οποίος προηγείται, αλλά δίνεται η  δυνατότητα να κυβερνήσει μέσα από μία συνεργασία.

Πρόσωπα τα οποία μπορούν να συνθέσουν και να συνεργαστούν, σίγουρα θα δημιουργήσουν ισχυρές δημοτικές αρχές με τον κόσμο να μπορεί  να δει ένα ορατό αποτέλεσμα.

Μάλιστα όπως είπε, ο δήμαρχος Ραφήνας ο κύριος Μπουρνούς, στον οποίον έσκασε το θέμα των πυρκαγιών δεν ήταν αυτός ο οποίος είχε βγει κερδισμένος από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Ήταν μία συνεργασία δύο παρατάξεων, ο πρώτος έκανε θητεία για δυόμισι χρόνια και έπειτα συνέχισε ο Μπουρνούς στον οποίον έσκασε και πυρκαγιά.

Αυτό το παράδειγμα μπορεί να εφαρμοστεί και στο μέλλον, δηλαδή να βλέπουμε δημάρχους που για δυόμισι χρόνια να δίνουν μία μάχη και μετά να αλλάζει ένα δεύτερο πρόσωπο το οποίο θα είναι από προϊόν συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Φρεμεντίτη κάποιος οποίος κοιτάζει τον τόπο του θα κοιτάξει μέσα στα 2,5 χρόνια να τα πάει καλά και αν θέλει να ξαναβγεί πάλι Θα κοιτάξει να βοηθήσει και τον επόμενο που θα βγει, να τα πάει καλά και να ξαναβγεί η παράταξη.

Μάλιστα σε τοπικό επίπεδο, ο Σπύρος Φρεμεντίτης  αναφέρθηκε στο όνομα της Μαριάννας Καρφάκη, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο σύνθεσης,  εκτιμώντας ότι ο σημερινός δήμαρχος κ Δρακονταειδής σε μία συνεργασία με την κυρία Καρφάκη, ως τυχαίο σενάριο θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

Επίσης η κυρία η κ. Καρφάκη  θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τον κύριο Αραβανή, καθώς και ο κύριος Γληγόρης με τον κύριο Αραβανή, εκτός από την παράταξη του ΚΚΕ  που δεν θέλει συνεργασίες σε δημόσιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  αν ψάξεις σε μία τελική διαδικασία εκλογικής αναμέτρησης και βλέπεις ότι τα κουκιά δεν σου βλέπουν υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να συνθέσουν συνεργασίες παρόλο που όταν γίνεται μία πολιτική μάχη σε ένα δημοτικό συμβούλιο όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σύνθεση.

Μάλιστα βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις επικεφαλής παρατάξεων να εγκαταλείπουν τη θέση τους και να φεύγουν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όταν έρθει η κρίσιμη ώρα και θα πρέπει να φτιαχτεί μία αξιόπιστη δημοτική αρχή, θα ανακαλυφθούν συνεργασίες.

Όσο αναφορά αν θα υπάρχει κοινό πολιτικό υπόβαθρο στις συνεργασίες, εκτίμησε ότι στη Λευκάδα δεν μπορεί να υπάρξει αυτό καθώς μέσα στα κόμματα υπάρχει μία έριδα προσώπων των ιδίων  των παρατάξεων και αυτό δυσκολεύει τις συνεργασίες.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20633 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.