Σπύρος Φρεμεντίτης στον Prisma 91,6: “Εκτιμώ ότι η πολύ συζήτηση για το Νοσοκομείο Λευκάδας δεν ωφελεί”


Την ατζέντα των τοπικών θεμάτων σχολίασε ο δημοσιογράφος Σπύρος Φρεμεντίτης στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

 

Αναφερόμενος στο Μουσείο «Άγγελος Σικελιανός» και το στοίχημα της επόμενης ημέρας, είπε ότι το θέμα του μουσείου είναι ένα εξαιρετικό θέμα για την Λευκάδα, καθώς διασώθηκε και η κατοικία του και αποκτά επιπλέον η εμβληματική κατοικία μουσειακό χαρακτήρα, που αν επικοινωνηθεί σωστά μέσα στον γενικότερο προορισμό του νησιού, θα έχει ιδιαίτερη αξία για τους τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον τουρισμό.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση αυτή αφορούσε την κατασκευή του χώρου και η Εθνική τράπεζα δεν χρηματοδότησε θέσεις εργασίας, άρα από την πρώτη στιγμή ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαν να βρεθούν οικονομικοί πόροι για να καλυφτούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Το υφιστάμενο προσωπικό προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες και όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας ο ίδιος εκτίμησε ότι θα πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσει το μουσείο και να δούμε την επισκεψιμότητα που έχει και τότε θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να κάνει μια καλόπιστη κριτική για το ωράριο λειτουργίας του.»

Ο Σπύρος Φρεμεντίτης σχολίασε και την παρέμβαση του Διοικητή Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Μίχα και την είδηση ότι η Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου έκανε το 2014-2015 μόλις δυο γέννες λόγο τεμπελιάς των γιατρών, με τον ίδιο να λέει ότι του έκανε αίσθηση η αναφορά στην Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου.

Όπως είπε δεν γνώριζε τα στοιχεία που ανέφερε στην παρέμβαση του ωστόσο είπε ότι αν αυτό αποτελεί στοιχείο του διοικητή, οφείλει να δώσει τα στοιχεία δημόσια και να οδηγήσει την υπόθεση όπως και κάποιες άλλες αντίστοιχες, στα διάφορα όργανα, διαφορετικά είναι συκοφαντία, διότι δεν πρέπει αυτή την στιγμή να στοχοποιούμε και να απογυμνώνουμε το νοσοκομείο, καθώς η πολύ κουβέντα γύρω από το Νοσοκομείο καλό δεν κάνει και το θέμα με τον γιατρό Θανάση Καραγιάννη πήρε μεγάλη διάσταση και αυτή η συζήτηση πρέπει να σταματήσει.

Για τις ανακοινώσεις τόσο της Περιφέρειας, αλλά και της δημοτικής αρχής για το δρόμο της Λαγκάδας, αλλά και την αναφορά του αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά ότι κάποιοι που έχουν θεσμικούς ρόλους δημιουργούν πρόβλημα στην σχέση Περιφέρειας-Δήμου, ο ίδιος εκτίμησε ότι η ενόχληση ίσως πηγάζει από κάποιο στέλεχος της δημοτικής αρχής το οποίο και πρόλαβε να πει ότι εμείς κάναμε κάτι σε αυτό το θέμα.

Ωστόσο όπως είπε ένας Δήμος για να κινηθεί χρειάζεται χρήματα από τις δημόσιες επενδύσεις, καθώς και την υποστήριξη της Περιφερειακής αρχής και άρα αυτά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, σαν σημεία που οι διαχειριστικές εμπλέκονται, καθώς ένας δήμος δεν μπορεί να πετύχει πολλά αν «κοντραριστεί» με την Περιφερειακή Αρχή θυμίζοντας ότι αν στην Αθήνα ο δήμαρχος Αθηναίων συγκρουστεί με την περιφερειάρχη κ. Δούρου δεν θα μπορέσει να κάνει την δουλειά του, όπως ο κύριος Πατούλης συγκρούστηκε για την περιοχή του Αμαρουσίου δεν μπόρεσε να πάρει χρηματοδότηση.

Χρηματοδοτήσεις ωστόσο διεκδικεί η Λευκάδα, καθώς έχει μια επικοινωνία με την κυβέρνηση.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.