Σπύρος Σπύρου στον Prisma 91,6: «Μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη περιμένω την στήριξη του»Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έδωσε στον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο ο Σπύρος Σπύρου.

Σχολιάζοντας την συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι έγινε σε καλό κλίμα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό του συνδυασμό του, κανείς δεν είναι Άγιος, κανείς δεν τα έκανε τέλεια, πάντα υπάρχουν ελλείψεις, αλλά είμαστε οι  πρώτοι που στήσαμε την  περιφέρεια  Ιονίων Νήσων, ενώσαμε τους υπαλλήλους, καθώς ήταν μία περιφέρεια που δεν λειτουργούσε.

Πάντα υπάρχουν γκρίνιες με τις θέσεις, παραξενιές, λέγοντας  ότι ο ίδιος φρόντισε να έχει θεματικό αντιπεριφερειάρχη από την Λευκάδα, καθώς τότε είχε τρεις αντιπεριφερειάρχες και τώρα είναι έξι.

«Η Λευκάδα δεν είχε θεματικό αντιπεριφερειάρχη, είχα βάλει τον κύριο Μαλακάση και με τρεις αντιπεριφερειάρχες προσπαθούσα όπως λένε να παίξω στα νησιά.»

«Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε την αντιπολίτευση μας και τον έλεγχο που απαιτείται βάσει του νόμου και του ρόλου που μας έδωσε κοινωνία.»

«Με τους συνεργάτες μας αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε ξανά την περιφέρεια και είχα όλη την διάθεση να τους πω αν ενδιαφέρεται κάποιος από τα 60 στελέχη και τα τωρινά και τα προηγούμενα της περιφέρειας να αναλάβουν την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε, ωστόσο κάποιοι δεν θέλησαν,» συμπληρώνοντας ότι η κρίση έχει επιβαρύνει κυρίως τους νέους και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν αντέχουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και την οικογένειά τους, έχουν προβλήματα και κανείς δεν μπαίνει εύκολα σε αυτή τη διαδικασία που απαιτεί θυσίες.

Ο ίδιος μάλιστα είχε εκφράσει την επιθυμία του να διεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων καιρό, είχε  ενημερώσει την τοπική οργάνωση του κόμματος πρώην βουλευτές και δημάρχους, ότι αυτός είναι ο σκοπός του,  στο ερώτημα αν θα ξανακατέβαινε υποψήφιος.

Ως μέλος της κεντρικής επιτροπής  είχε ενημερώσει και το κόμμα, αλλά και στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ζάκυνθο, εξέφρασε την επιθυμία ότι θα ήθελε τη στήριξη του κόμματος.

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν σαν ένα αόρατο χέρι, δεν άφηνε να τρέξει υποψηφιότητα και βγαίνουν στο δρόμο διάφοροι υποψήφιοι, που αν μη τι άλλο ήταν αδύνατες υποψηφιότητες.

Κάνοντας κάποιες συζητήσεις μαζί τους, τους πρότεινα αν δεν κατέβουν υποψήφιοι να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του, ενώ από τα κεντρικά γνώριζε ότι δεν θα τρέξουν υποψηφιότητες που ακουγόταν.

Ο κύριος  Σπύρου ανέφερε ότι  στην κοινωνία όπου απευθυνόμαστε, έχει μία μακρά διαδρομή εμπιστοσύνης, σχέσεις αγάπης, δουλειάς απέναντι τους και περιμένει και τη στήριξη του προέδρου όπως ανέφερε και στην ανακοίνωση.

Την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης  εμφανίστηκε η υποψηφιότητα της κυρίας Κράτσα με τον κόσμο να λέει » ζήτω η ανανέωση».

«Την σεβόμαστε, την εκτιμάμε, αλλά δεν την είδαμε και πότε γύρω-γύρω. Εάν νομίζουμε ότι η περιφέρεια είναι να καθίσεις σε κάποιο γραφείο με γεια μας με χαρά μας.»

Μπορεί κάποιοι να την πρότειναν αλλά όπως είπα και εγώ το ζήτημα είναι γιατί το δέχτηκε.

Μάλιστα ο ίδιος έλεγε πάντοτε δημόσια, ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να πολιτευτεί και να διεκδικήσει, είναι λογικό όμως αυτός ο κάθε πολίτης να είναι ορατός στην κοινωνία, να εκπέμπει ένα Όραμα, ιδέες,  δουλειά, να έχει δοκιμαστεί, να έχει χαρακτηριστεί για το ήθος του, να μην έχει μελανά σημεία στο ήθος και στα οικονομικά και να είναι παρών.

Δεν μου αρέσει κάποιος να διορίζεται για να στηριχτεί, αυτό είναι τραβηγμένο, θεωρώντας ότι τελικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συζήτηση που έγινε θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ως ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για την περιφέρεια και με τα δεδομένα που έχουμε.

Μάλιστα ανέφερε ότι δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο που θα τον απέκλεισε υποψήφιο αναρωτώμενος πιο ορατό χέρι μεσολάβησε.

Συνήθως εμφανίζονται ψηφοδέλτια που προκύπτουν απέναντι από κάποιο υποψήφιο, δεν είναι δυνατό όμως να σου φτιάχνουν υποψήφιο απέναντί σου, για αυτό και ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Στην τοποθέτησή του ο κ Σπύρου έκανε κριτική στη διοίκηση Γαλιατσάτου, για καθυστερήσεις στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι τα στοιχεία που λέει τα παρουσίασε και ο ίδιος και δεν διαψεύδονται, ωστόσο ενοχλούνται μόνο στις λέξεις.

Ο κ Σπύρου είπε ότι ένα μεγάλο έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα, απλά συνεχίζονται ότι εμείς αφήσαμε.

Ολοκληρώθηκε ο Δίαυλος, ολοκληρώθηκε  το γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, ολοκληρώνεται το Αγκυροβόλι στη Βασιλική, αλλά κάτι άλλο σημαντικό δεν υπάρχει.

Το πρόγραμμα μπορεί να το φορτώνεται ο εκάστοτε αντιπεριφερειάρχης ωστόσο εξαρτάται από μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία, δικαιούχοι του προγράμματος είναι και οι δήμοι, τα πανεπιστήμια, φορείς και ιδιώτες και αν δεν υπάρχουν μελέτες δεν γίνεται έργο.

Όσον αφορά την κριτική που είχε γίνει για απένταξη από τη διοίκηση Σπύρου πολλών έργων, είπε ότι το ψέμα μπορεί να έχει κοντά πόδια και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνηθισμένοι να λένε ψέματα.

«Για ποιο λόγο Σπύρου να απεντάξει ένα έργο έχει τρελαθεί;»

Όταν κλείνει το πρόγραμμα και το έργο που έχει αναλάβει έφτασε το 15%, δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί πόση παράταση και να δοθεί, οπότε προτείνεται να βγει από το πρόγραμμα το ΕΣΠΑ 2007-2013 και βάλτο στη συνέχεια για να μη χαθεί.

Όπως είπε και ο κύριος Γαλιατσάτος απεντάξε πολλά και θα το κάνει και στη συνέχεια, καθώς όταν πιέζεται ο χρόνος είναι έργα που δεν εξαρτώνται από τον περιφέρειαρχη, όλα εξαρτώνται από ένα παρατηρητή το οποίο Σε πολλές περιπτώσεις προτείνει ποια έργα κινδυνεύουν να χαθούν επιλέγοντας με βάση μία συγκεκριμένη σειρά.

Σχολιάζοντας για άλλη μία φορά την εμπλοκή που έχει υπάρξει στο θέατρο Λευκάδας, είπε ότι το για το έργο αυτό ο φορέας διαχείρισης είναι ο Δήμος Λευκάδας.

Η διαχειριστική που χρηματοδοτεί, ζητάει από τον Δήμο Λευκάδας, την παρουσίαση ολοκληρωμένης της Μελέτης, η οποία εγκαταλείφθηκε και λόγω των σεισμών, με τον εργολάβο να πέφτει έξω το 2003.

«Πέρασαν αλλά δύο προγράμματα, ωστόσο η μελέτη χρειαζόταν τροποποίηση και επικαιροποίηση, έλεγχος του τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, τι χρήματα έχουν πληρωθεί και όλα αυτά ήταν αρμοδιότητα του δήμου.

Μάλιστα τότε είχαν συζητήσει το θέμα δήμαρχο κώστα Αραβανή, ο οποίος τότε έριξε τις ευθύνες αλλού.»

Ο περιφερειάρχης χρηματοδοτεί τα έργα δεν τα φτιάχνει ο ίδιος, ανέφερε.

Και επειδή για  το θέμα έχει τοποθετηθεί και ο κύριος Γαλιατσάτος αναρρωτήθηκε , γιατί τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ και δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ δεν το τελειώνουν; Τι βήματα έχουν κάνει για αυτό;

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.