Σπύρος Πολίτης στον Prisma 91,6: “Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το επίπεδο αντιπαράθεσης που θέλει να οδηγήσει τον τόπο.”


 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ..

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 

 

 

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας αλλά και αθλητισμού του Δήμου Λευκάδας Σπύρος Πολίτης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Kουνιάκη.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας, ως  απάντηση στο δελτίο τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το νέο τμήμα της  τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα, ανέφερε ότι η  ανακοίνωση περιέγραψε την πραγματικότητα και δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι με τον νόμο Γαβρόγλου δημιουργούνται τρία νέα τμήματα στη Λευκάδα και ότι το 2013 με τον νόμο Αρβανιτόπουλου δεν είχαμε τίποτα.

“Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει απλά το επίπεδο της αντιπαράθεσης που θέλει να οδηγήσει τον τόπο, μιλώντας για διχασμό αυτή την εποχή, λέγοντας ότι αν η δημιουργία ενός ΤΕΙ, δημιουργείς το μυαλό της Νέας Δημοκρατίας διχασμό, είναι πρόβλημα δικό τους.

Εγώ κοιτάζω την ουσία και αυτή είναι ότι η Λευκάδα από τον επόμενο χρόνο θα έχει τρία νέα τμήματα και μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους τα παιδιά του ΤΕΙ, θα πάρουν το δίπλωμα τους όπου εδώ κι όσοι θέλουν να συνεχίσουν θα μπορούν να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου παρακολουθώντας μερικά επιπλέον μαθήματα.

Αυτό που ήθελε η Λευκάδα το πέτυχε, δημιουργήθηκε ένα κλίμα καταστροφολογίας, η τοπική κοινωνία ταλαιπωρήθηκε από απέλπιδες προσπάθειες εντυπωσιασμού, μπορεί κάποιοι να επιθυμούσαν να μην επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο τα καταφέραμε.”

Ο Σπύρος Πολίτης απάντησε και σε ερωτήματα ακροατών για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να αδειοδοτήσει αθλητικές δομές του νησιού, λέγοντας η δημοτική αρχή προσπαθεί να αδειοδοτήσει τα γήπεδα κάνοντας μέσα σε αυτά έργα.

Φέρνοντας για παράδειγμα το γήπεδο των Τσουκαλάδων, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή προτίμησε να το φτιάξει όλα από την αρχή και μέσα από την ανάπλαση του γηπέδου να γίνει και η αδειοδότηση, το ίδιο και για το γήπεδο των Σφακιωτών και του Νυδρίου.

Ο Σπύρος Πολίτης είπε  ότι δικαιολογημένα οι πολίτες μπορεί να διαπίστωσαν μία μορφή καθυστέρησης, ωστόσο αυτά τα έργα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη,  όταν δεν υπήρχαν μελέτες και έπρεπε να βρεθούν και πακέτα χρηματοδότησης, παίρνοντας βοήθεια από την περιφέρεια, γενική Γραμματεία Αθλητισμού ακόμα και με ίδιους πόρους.

Επίσης το θέμα του σεισμού μας πήγε λίγο πίσω καθώς οι μελετητές ασχολιόντουσαν με έργα αποκατάστασης, το ίδιο και με  τις πλημμύρες, ωστόσο ο δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες σε συγκεκριμένα γήπεδα, τα οποία είναι εργοτάξια όπως το γήπεδο Τσουκαλάδων και Νυδρίου.

Απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο τα αθλητικά σωματεία δεν προσφέρουν αντίτιμο στο δήμο Λευκάδας για την χρήση τον αθλητικών δομών, είπε ότι αυτό θεωρητικά μπορεί να συμβεί, ωστόσο  είναι πολιτική του δήμου να μην χρησιμοποιεί αυτή τη λογική.

Αναφερόμενος στο γήπεδο των Σφακιωτών ο Σπύρος Πολίτης είπε ότι ενώ ήταν το πρώτο γήπεδο στο οποίο ξεκίνησε τη δεξιά καταλληλότητας έχει καθυστερήσει, η εργολαβία που υπήρχε λύθηκε κοινή συναινέσει, διότι δεν προχωρούσε όπως έπρεπε και ακολούθησαν στη διαδικασία των αναθέσεων όπου γίνεται με κλήρωση, έγιναν 51 θέσεις και όλα αυτό πήρε περίπου 120 μέρες.

“Τελικά πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε τη διαδικασία και θα το πάμε με διαγωνισμό, προσθέσαμε κάποιες εργασίες, ανεβάσαμε το ποσό από τις 13.000 σε 22.000, με τη μελέτη να περνά από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Μπορεί να καθυστερήσαμε αλλά με αυτό τον τρόπο δεν θα είμαστε στο έλεος του κάθε εργολάβου.”

Όσον αφορά το γήπεδο της πόλης, έπειτα από αίτημα προς την περιφέρεια, χρηματοδοτήθηκε ο δήμος με το ποσό των 210.000 ευρώ, για αλλαγή του χλοοτάπητα και τη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων, εχοντας δοθεί η εντολή στον εργολάβο να προχωρήσουν οι εργασίες.

Ωστόσο, θα υπάρξει μία καθυστέρηση περίπου 10 ημερών, γιατί ενώ χθες  ήταν η λήξη της διαδικασίας των ενστάσεων, υπάρχει ένσταση από το δεύτερο ενδιαφερόμενο, εκτιμώντας ότι όλο αυτό ολοκληρωθεί σε 10 μέρες.

Όσον αφορά τις κερκίδες, έγινε η εξέταση των προσφορών, βρέθηκε ο ανάδοχος και τις επόμενες ημέρες θα περάσει η οικονομική επιτροπή και μένουν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, λέγοντας ότι και αυτή η μελέτη είναι έτοιμη, με στόχο μέχρι το τέλος της πενταετίας να είναι έτοιμο και αυτό το γήπεδο.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε στο τέλος της πενταετίας κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό, αυτή η Δημοτική Αρχή ίσως θα είναι από εκείνες με τα περισσότερα έργα, σε μία εποχή δύσκολη που όλα τα πράγματα κινούνται με το σταγονόμετρο.

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, εκτίμησε ότι θα είναι και πάλι δήμαρχος Λευκάδας, καθώς  ο κόσμος θα εκτιμήσει συνολικότερα το έργο της δημοτικής αρχής, την σημαντική πρόοδο στο θέμα των απορριμμάτων, της οδοποιίας, στο Αγκυροβόλι που όπως είπε  το πήραμε σταματημένο και το συνεχίσαμε, την άμεση αποκατάσταση του δρόμου της Απόλπαινας  και άλλων πολλών έργων, καθώς εκτός από κάποιους που θέλουν να γκρινιάζουν ο κόσμος την προσπάθεια αυτή.

About Ομάδα Σύνταξης 27425 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.