Σπύρος Φρεμεντίτης στον Prisma 91,6: ” Είμαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην ημερίδα “Ραντεβού με τον Πολίτη.”

14 Δεκεμβρίου | 20:43 μμ | 2018
Μοιραστείτε το:

Με αφορμή την πραγματοποίηση της ημερίδας με τίτλο “ραντεβού με τον πολίτη” που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες η Εqual Society, ο πρόεδρος της Σπύρος Φρεμεντίτης μίλησε στον Prisma 91,6.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία ενδιαφέρουσα ενημέρωση, για θέματα εργασιακά, ασφαλιστικά, καθώς και θέματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών, λέγοντας ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μία τέτοια Εκδήλωση στη Λευκάδα.

“Υπήρξε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, ο οποίος ήρθε να την παρακολουθήσει και κυρίως να ρωτήσει για το δικό του πρόβλημα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι σοβαρά, καθώς θέλουν να μάθουν τι γίνεται με τις συντάξεις τους, τι γίνεται με τα επιδόματα που λάμβαναν και δεν ξέρουν αν θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν, είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μπλέξει με δάνεια και φοβούνται ότι θα χάσουν το σπίτι τους ή κομμάτι της περιουσίας τους, θέλοντας να μάθουν Πώς μπορούν να ρυθμίσουν το δάνειο τους και να έρθουν σε μία επαφή με την τράπεζα, ο νόμος Κατσέλη ολοκληρώνει τον κύκλο του 31/12.

Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς ότι την εκδήλωση τίμησαν σε επίπεδο πολιτικών προσώπων τα άτομα τα οποία έχουν την ευθύνη της πολιτείας που λέγεται Λευκάδα, όπως ο δήμαρχος Λευκάδας, ο αντιπεριφερειάρχης,  ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της περιφέρειας, ο πρόεδρος του δημοτικό συμβουλίου, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης, κάνοντας ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις.

Ο Σπύρος Φρεμεντίτης επεσήμανε ότι το παρόν δεν έδωσαν κάποιοι από τους υποψήφιους δημάρχους, παρότι υπήρξε  δημόσια πρόσκληση και έχοντας επικοινωνήσει και με όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι  ο καθένας έκρινε η με βάση τον χρόνο του ή  τις προτεραιότητες του.

Η βραδιά ήταν ενδιαφέρουσα για δύο λόγους, πρώτον για τους ίδιους τους πολίτες, που είχαν τα προσωπικά τους προβλήματα και πάλεψαν εσωτερικά να σπάσουν το άγχος και τη φοβία τους, για να μιλήσουν για το πρόβλημά τους παρουσία κοινού, από την άλλη ήταν πολύ σημαντικό για όσους βρέθηκαν και έχουν τα  ηνία  του νησιού, να κατανοήσουν, πώς αυτή η τοπική κοινωνία θέλει να λύσει κάποια προβλήματα.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα συζητήθηκε το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ανακοινώθηκε τουλάχιστον από την πλευρά της περιφέρειας, ότι θα προχωρήσει στην λειτουργία δομών ενημέρωσης των δανειοληπτών και αυτό σε πρώτο επίπεδο είναι πολύ σημαντικό, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν μικρά ή μεγάλα δάνεια και κινδυνεύει η πρώτη κατοικία τους, καθώς και υπήρξαν και ανακοινώσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μεταξύ άλλων το μεγάλο πρόβλημα στη ζωή μας είναι να έχουμε δουλειά και υγεία, αν έχεις υγεία μπορείς να κάνεις πράγματα, αν έχεις δουλειά μπορείς να είσαι οικονομικά αυτάρκης και να προχωρήσεις, άρα λοιπόν τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα θέματα που άπτονται κάθε νοικοκυριού στο νησί της Λευκάδας.

Όπως είπε ο Σπύρος Φρεμεντίτης, από την παρουσία έφυγε ενδυναμωμένος, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστεί και να μιλήσει με ανθρώπους, φεύγοντας με ένα πακέτο ερωτήσεων, μέσα από την equal Society θα προχωρήσουν και ο καθένας να πάρει ατομικά στην απάντησή του.

Ήρθαν υπόψιν του σοβαρά θέματα για συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα με τα ασφαλιστικά τους ταμεία και πρέπει κάποιος να παρέμβει για να μπορέσουν να επιλυθούν, ενώ ακούστηκε ιστορία πολίτη της Λευκάδας, ο οποίος γράφτηκε στο ΙΚΑ με διαφορετικό επίθετο και πέρυσι δεν πήρε το επίδομα ανεργίας ενώ το δικαιούται, γιατί το σύστημα τον έβλεπε με διαφορετικό επίπεδο.

“Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι υπάρχουν ζητήματα που αγγίζουν την τραγική πλευρά της ζωής μας και αυτά τα προβλήματα δημιουργούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα μέσα στις ίδιες οικογένειες.”

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, αναφέρθηκε ανοικτών κέντρων εμπορίου, λέγοντας ότι ήταν ένα σημαντικό πρόγραμμα το οποίο  θα έδινε στη Λευκάδα 1.900.000 ευρώ.

Το ένα εκατομμύριο ευρώ θα το διαχειρίζονταν  σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις για την προμήθεια εγκατάστασης “έξυπνης πόλης”, για την βιώσιμη κινητικότητα, έργα ανάπλασης της γειτονιάς μας και τα υπόλοιπα 400.000 ευρώ θα πήγαιναν στα ίδια τα καταστήματα προκειμένου να κάνουν κάποιες συμμόρφωσης με βάση το πρόγραμμα.

Ωστόσο όπως ανέφερε αυτό είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, οι Ευρωπαίοι δεν μπαίνουν στη λογική της Λευκάδας και της προβληματικής κατάστασης που μπορεί να υπάρχει, καθώς μέσα από την διαδικασία ένταξης μπορεί  θεσμικά το πρόγραμμα να υλοποιούνταν   από τον δήμο και τον εμπορικό σύλλογο ωστόσο  κάτω από τους θεσμούς υπάρχουν τα πρόσωπα, οι επιχειρηματίες.

Όταν το πρόγραμμα που συντάχθηκε στην Ευρώπη και δόθηκαν οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές, στο αντίστοιχο υπουργείο ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να το συμπεριλάβει και να το αναπτύξει  στην Ελλάδα, του έλεγε ότι είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν 50 διαφορετικές επιχειρήσεις, να μην ανήκουν στην εστίαση, ούτε τα καταστήματα franchise, οπότε αν υποθέσουμε ότι στο συγκεκριμένο πεζόδρομο που θέλουμε να αναπλάσουμε, υπήρχαν καταστήματα εστίασης, αισθητικής, δεν θα μετρούσαν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με θέμα συμφωνίας των φορέων, αλλά θέμα συνεργασίας του να βρεθούν οι πραγματικοί ωφελούμενοι, που είναι οι ίδιες οι επιχειρήσεις.

Αν οι ίδιες οι επιχειρήσεις δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να μπουν στο πρόγραμμα, δεν θα μπορούσε το πρόγραμμα να υποβληθεί.

Τελευταία ανανέωση: December 14, 2018 8:57 pm


Ροή Ειδήσεων

Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)...

Θανάσης Καββαδάς: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε παλιά και ενεργά σχολικά κτίρια – Δρομολογούμε έργα σε επιπλέον 6 χωριά της Λευκάδας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευκάδα, 15 Απριλίου 2024   Θανάσης Καββαδάς: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε παλιά και ενεργά σχολικά κτίρια – Δρομολογούμε...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post