Σπύρος Αρβανίτης στον Prisma 91,6: “Ο κόσμος αγκάλιασε την παρέλαση των Εθνών. Εύλογος ο προβληματισμός ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα τοπικά συγκροτήματα.”Με αφορμή το 56ο Φεστιβάλ Φολκλόρ που ξεκίνησε με την κλασσική πλέον παρέλαση ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σπύρος Αρβανίτης μίλησε στον Prisma 91,6.

“Για άλλη μια φορά ο κόσμος αγκάλιασε την παρέλαση των Εθνών,  με τα τοπικά όσο και τα ξένα συγκροτήματα να είναι εξαιρετικά αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.”

Πολύ καλές εντυπώσεις μεταξύ άλλων άφησε το συγκρότημα της Σερβίας, οι φίλοι του tango πρέπει να δουν όπως είπε το συγκρότημα της Αργεντινής, ενώ υπάρχουν συγκροτήματα από την Βουλγαρία, Γεωργία, Ισπανία, Κολομβία, Πορτογαλία και  Ινδονησία.

Μάλιστα το παρών στο φεστιβάλ έδωσε και ο πρέσβης της Ινδονησίας ο οποίος όπως ανέφερε μας τίμησε με την παρουσία του.

Στον προβληματισμό που κατέθεσε μέσα από το προσωπικό της blog η Ιουστίνη Φραγκούλη  ότι τα τοπικά συγκροτήματα αλλοιώνουν το διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και στην πρόταση ότι θα έπρεπε να προηγηθεί ένα τοπικό Φεστιβάλ που να δίνει την σκυτάλη στο Διεθνές και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, ο κύριος Αρβανίτης παραδέχτηκε ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα τοπικά φολκλορικά συγκροτήματα με αποτέλεσμα να μην φτάνει μια εβδομάδα για την παρουσίαση τους.

Ωστόσο το κόστος είναι απαγορευτικό για να αυξηθούν οι μέρες του Φεστιβάλ και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, καθώς κάθε δυο χρόνια βγαίνει και ένας νέος σύλλογος.

Ωστόσο η κυρία Φραγκούλη έχει δίκιο στο ερώτημα που θέτει, μια τέτοια κουβέντα έχει γίνει, ωστόσο τα σωματεία ήταν αρνητικά σε αυτή την προοπτική γιατί θέλουν να συμμετέχουν με τα ξένα συγκροτήματα.

“Είναι κάτι στο οποίο δεν έχει βρεθεί λύση ωστόσο με κάποιο τρόπο βολεύεται η κατάσταση.”

Στην τοποθέτηση του ο κύριος Αρβανίτης είπε ότι στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι δόθηκε έμφαση σε Λευκαδίτες καλλιτέχνες και αυτή την πρωτοβουλία την αγκάλιασε ο κόσμος.

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο κύριος Αρβανίτης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21700 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.