Σκληρή κριτική Πέτρου Μήτσουρα στην δημοτική αρχή: “Δεν κάνατε ούτε ένα χιλιοστό καλύτερα πράγματα από αυτούς που παραλάβατε και λέγατε ότι δεν έκαναν τίποτα.”


Κριτική στη δημοτική αρχή όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη έκανε  στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 18-07-2018 ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Μήτσουρας.

Όπως ανέφερε έχουμε έσοδα από καθαριότητα και φωτισμό γύρω στα τρεισήμισι εκατομμύρια ευρώ και αν αυτό προέρχεται από φορολογούμενα περίπου ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα, διαβεβαίωσε ότι περισσότερα από 500.000 ευρώ δηλαδή παραπάνω από το 50% δεν είναι δηλωμένα.

“Η δημοτική αρχή σε ένα μήνα συμπληρώνει τετραετία και δεν έκανε τίποτα σε αυτό το κομμάτι”, είπε.

“Η ύδρευση είναι περίπου άλλα τρεισήμισι εκατομμύρια ευρώ κι αν μου λέγατε ότι δεν είχε νερό το χωριό Αϊ Ηλίας και το πήγατε θα έλεγα ότι κάνατε κάτι.

Δεν νομίζω, παρότι ρώτησα τον κύριο αντιδήμαρχο, αν είναι καθαρές οι δεξαμενές που πίνουμε νερό.

Ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι είναι αλλά δεν είναι, καθώς το δικό μου χωριό δεν καθάρισε τη δεξαμενή ο δήμος, αλλά ο πάρεδρος με προσωπική του εργασία καθώς είναι μέσα στις προδιαγραφές που το βάλαμε όταν τον ψηφίσαμε.

Ο Δήμος Λευκάδας εισπράττει από τέλος πεζοδρομίων, από τέλη παρεπιδημούντων, από παραλίες και ξαπλώστρες μέσα από φόρους πολιτών, λέγοντας ότι ο δήμος δεν ανταποδίδει τίποτα σε εμάς.

Δεν κάνατε ούτε ένα χιλιοστό καλύτερα πράγματα από αυτούς που παραλάβατε και λέγατε ότι δεν έκαναν τίποτα. Δεν έχετε βελτίωσει τίποτα, η Λευκάδα δεν έχει καθαριότητα, ενώ όπως είπε αν δεν υπήρχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι που ξεπερνούν όλη την Ανατολική Λευκάδα δεν θα μπορούσαμε να περπατήσουμε.”

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του αντιδημάρχου Στάθη Βλάχου λέγοντας ότι η καθαριότητα είναι κάτι αντικειμενικό υπάρχει ή δεν υπάρχει.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας, ανέφερε με αυτό το οποίο υποτίθεται ότι ρωτήσε ο κύριος Μήτσουρας, θα μπορούσε να του απαντάει για τέσσερις ημέρες.

“Προφανώς κύριος Μήτσουρας δεν έχει βγει εκτός Λευκάδας να δει τι πραγματικά συμβαίνει, για τον ίδιο είμαστε άχρηστοι, θα κριθούμε από την κοινωνία επομένως δεν έχω να σχολιάσω τίποτε άλλο.”

About Παναγιώτης Κουνιάκης 357 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.