Σκληρή κριτική Καρφάκη σε Δρακονταειδή: Να μας πείτε αν ισχύει το “αιτία πολέμου”. Υποκύψατε στον ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.


Ιδιαίτερα σκληρή στην τοποθέτησή της ήταν η Μαριάννα Καρφάκη, μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, για τις εξελίξεις με το ΤΕΙ Λευκάδας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε δεν θα σας ακολουθήσουμε στις αναλύσεις στην φιλολογία και την παραφιλολογία για την αναβάθμιση της παιδείας καθώς δεν είμαστε ικανοί να μιλάμε για θέματα Παιδείας όπως και κανείς εδώ στο δημοτικό συμβούλιο.

Η κυρία Καρφάκη έκανε λόγο για επιλεκτική άδικη και διαφορετική αντιμετώπιση που γίνεται στην Λευκάδα από τα άλλα νησιά του Ιονίου σε σχέση με μία νέα δομή που τείνει να δημιουργηθεί στο Ιόνιο.

Μάλιστα παρατήρησε ότι πριν το αναπτυξιακό συνέδριο, δεν γινόταν καμία αναφορά για τη Λευκάδα σε όλα τα μέσα της Κέρκυρας, από κανένα μέλος της αυτοδιοίκησης για το θέμα ανώτατη παιδεία στη Λευκάδα.

“Κάθε βράδυ ακούγαμε από τους Ληξουριώτες να φωνάζουν καθώς το τμήμα ήχου και εικόνας φεύγει από την Κεφαλλονιά, ακούγαμε τους Κερκυραίους να λέει θέλουν το τμήμα τουρισμού και διοίκησης στην Κέρκυρα και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους.

Και μπορεί να το λένε αυτό Κερκυραίοι ανέφερε η κυρία Καρφάκη, ωστόσο θεωρούσε ότι εμείς μεταβιβάζουμε τα αιτήματά μας στο Μαξίμου με τη τη ίδια να περιμένει τη στιγμή που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός και μάλιστα δικαιολογώντας το γεγονός ότι δεν έδωσε το παρών στο αναπτυξιακό συνέδριο είπε, “να έρθω να ακούσω να προσβάλλει ο πρωθυπουργός το νησί μου και να ανακοινώνει το τμήμα του τουρισμού στην Κέρκυρα; τελικά πείστηκα ότι είτε η φωνή μας δεν έφτασε στο Μαξίμου ή μάλλον έφτασε επιδερμικά.

Το όνομα Λευκάδα δεν υπήρχε να το ανακοινώσει, με τον δήμαρχο Λευκάδας να υποκύπτει όπως είπε υπέρ του ισχυρότερου, υποκύψαμε στα αιτήματα του κερκυραϊκού σύριζα το ποιος είναι ο δυνατότερος στην Ελλάδα.

Μάλιστα το σλόγκαν που υπήρχε πίσω από την ομιλία του Πρωθυπουργού “το Ιόνιο στα χέρια όλων μας” έπρεπε να το σβήσετε και να γράψετε “το Ιόνιο στα χέρια των ισχυρών.”

Όπως είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας έχει έναν πολύ δυνατό πρόεδρος Νομαρχιακής επιτροπής, ο οποίος μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή ανέφερε ότι πάγωσε καθώς ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε τα φράγματα της Κέρκυρας και δεν το αποδέχομαι.

“Εκείνοι δίνουν ψήφους στην κυβέρνηση αλλά, η δική μας η φωνή τόσο του δήμου όσο και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτασε η Κέρκυρα όσο βροντερή έπρεπε να φτάσει.

Η Λευκάδα το αξίζει να έχει ένα κύτταρο Παιδείας και πολιτισμού καθώς αλλιώς αναπτύσσεται μία κοινωνία όταν έχει ένα πανεπιστήμιο και αλλιώς όταν δεν το έχει. Για αυτό θέλουμε το Ιόνιο πανεπιστήμιο στη Λευκάδα.

Μάλιστα η ίδια ζήτησε από τον δήμαρχο να μην βγαίνει από το θέμα και να μιλάει για αναβάθμιση Παιδείας, αλλά να υποστηρίξει το συμφέρον της πόλης του και πει αν αυτό το “αιτία πολέμου” ισχύει.
Τον καλούμε από αυτή τη μειοψηφία που ποτέ δεν του δυσκολέψαμε το έργο και ποτέ δεν τον αντιπολιτευτήκαμε για λόγους πολιτικούς, τον καλούμε να μας πει αν τύχει τέτοια βολεύει δεν ισχύει και να πάμε μαζί όχι με μισές προτάσεις, όχι σαν σανίδα σωτηρίας με μία πρόταση που μας έδωσε ο Κώστας ο Γληγόρης μία μέρα που δεν είχαμε τίποτα άλλο.

Μάλιστα η Μαριάννα Καρφάκη ανέφερε ότι είναι προς τιμήν του αντιπεριφερειάρχη που ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρχει τμήμα στη Λευκάδα λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο να κάνουμε τη χάρη στους Κερκυραίους. Τέλος ανέφερε ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο, λέγοντας ότι περίμενε από τον δήμαρχο να είναι συνεπής στο “αιτία πολέμου”.

About Ομάδα Σύνταξης 26761 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.