Σε ελληνικές ιστοσελίδες επιτέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης Τούρκοι χάκερς


Σε ελληνικές ιστοσελίδες επιτέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης Τούρκοι χάκερς, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Ειδικότερα, η ομάδα Ayyildiz Tim εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τεθούν εκτός λειτουργίας περισσότερες από 100 ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων μάλιστα και κρατικές.

Πανεπιστήμια, σχολεία, η ιστοσελίδα του μπασκετικού Ολυμπιακού αλλά και της ομάδας του Ατρομήτου ήταν μεταξύ των θυμάτων, όπως σημειώνουν, της επίθεσης.

Επιπροσθέτως ας σημειωθεί πως οι επιθέσεις της συγκεκριμένης ομάδας έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο ενώ οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές ενώ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γειτονικής χώρας.

Την ίδια ώρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και πιο συγκεκριμένα πηγές προερχόμενες από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διευκρίνιζαν πως δεν έχει διαπιστωθεί, έπειτα από ελέγχους, δραστηριότητα που να συνδέεται με το γεγονός. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες που θεωρητικά είχαν δεχθεί κυβερνοεπίθεση λειτουργούσαν κανονικά, ενώ και οι διαχειριστές του, επισήμως, δεν προέβησαν σε κάποια καταγγελία.

Πηγή: Καθημερινή

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19037 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.