Σεβαστή Ρεκατσίνα στον Prisma 91,6:” Από το 2015 ο δήμος έχει σύμβαση με τον κύριο Ντόβα και 3 μήνες πριν την λήξη της προτείνεται στην οικονομική επιτροπή να εισηγηθεί ότι δεν έκανε καλά την δουλειά του. “


 

Το θέμα των ανεπιτήρητων ζώων συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, έπειτα από την συνάντηση με των θεσμικών με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την ελπίδα αλλαγής του νόμου.

Για το οξυμμένο πρόβλημα των ανεπιτήρητων μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6  η Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα η οποία  ανέφερε  ότι  την εκπλήσσει να  ακούει  συνεχώς από τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή και τον κ. Νικητάκη να τους προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, λέγοντας ότι αυτό είναι τουλάχιστον τραγελαφικό.

“Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, από την πλευρά του Δήμου, όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Δυστυχώς κανείς δεν έχει εφαρμόσει αυτό που προβλέπει ο νόμος και χωρίς να εφαρμόζονται αυτά λέμε ότι ο νόμος δεν είναι καλός και πρέπει να αλλάξει.

Όλα αυτά είναι αστειότητες είπε, καθώς ποτέ δεν εφαρμόστηκε το παραμικρό από την πλευρά του δήμου που έχει την αρμοδιότητα για τα ανεπιτήρητα ζώα.

Οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής σχετικά με τις προσκλήσεις που προβαίνουν άγονες μόνο χαμόγελα παρηγοριάς δημιουργούν.”

“Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, επιθυμούσαμε να βλέπουμε από κάθε δημοτική αρχή, να δρομολογεί τις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος, ώστε να μετριάζεται το πρόβλημα, να μην αποθρασύνεται ο ένας και μόνο κατά συρροή παραβάτης και να μην ξεπερνάει κάθε όριο παραβατικότητας και να υπάρξει ένα έμπρακτο ενδιαφέρον, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ.

Στο αν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για το συμμάζεμα των ζώων, ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι αν δεν υπάρχει δημοτική εγκατάσταση, ψάχνεις ιδιωτική.

Αφού δεν βρίσκουμε ιδιωτική εγκατάσταση, γιατί ο δήμος δεν επιλέγει  σε κάποια δημοτική έκταση όπως για παράδειγμα το δημοτικό γήπεδο της Καρυάς το οποίο δεν λειτουργεί με αυτή την μορφή, την δημιουργία Κτηνοτροφικής Εγκατάστασης η οποία απαιτείται;”

 

“Έτσι και αλλιώς ο δήμος μπήκε σε έξοδα και περιέφραξε στην περιοχή του Αλεξάνδρου κάποια έκταση, αλλά προς εξυπηρέτηση των κυρίων Μανολίτση και Ντόβα, των οποίο κύριο Ντόβα τον από το 2015 και μετά  με σύμβαση ο δήμος Λευκάδας.”

 

Μάλιστα για πρώτη φορά αποκάλυψε η κυρία Ρεκατσίνα ότι υπάρχει η απόφαση 423/2017 της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λευκάδας με πρόεδρο τον κύριο Νικητάκη που ούτε λίγο ούτε πολύ εισηγείται στην Οικονομική επιτροπή να ανατεθεί στην δικηγόρο του Δήμου Λευκάδας να παραστεί στον εισαγγελέα και να τον ενημερώσει ότι ενώ ο κύριος Ντόβας έχει σύμβαση με τον Δήμο δεν έχει κάνει τίποτα από τι συμβατικές του υποχρεώσεις.

“Ωστόσο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αυτής διαπιστώθηκε ότι αυτή η κίνηση δεν θα είχε κανένα νόημα καθώς βρισκόταν τρεις ημέρες πριν την λήξη της τελευταίας σύμβασης με τον κύριο Ντόβα και αντί αυτού προτάθηκε να πάει η δικηγόρος να μιλήσει με τον κύριο Μανολίτση ο οποίος δικάζεται καθημερινά εν απουσία του.

Καταλαβαίνετε την προχειρότητα με την οποία επί τρία χρόνια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Από το 2015 έχουν σύμβαση με τον κύριο Ντόβα και η επιτροπή που είναι αρμόδια να παρακολουθεί και δεν την είδαμε ποτέ να είναι παρών σε όλα αυτά τα συμβάντα και έρχεται η οικονομική επιτροπή τρεις ημέρες πριν λήγει η σύμβαση να πει ότι δεν κάνει ο κύριος Ντόβας όσα έχει συμφωνήσει με τον δήμο.”

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20582 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.