Πρόεδρος ιδιωτικών υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας Ευτυχία Καραβασίλη στον Prisma 91,6: “Για ποιο λόγο να χρειάζεται ο εργαζόμενος να δουλέψει μία Κυριακή για να πάρει το κάτι παραπάνω για να ζήσει;”Η Πρόεδρος των  ιδιωτικών υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας, καθώς και γραμματέας τομεακής επιτροπής του Κ.Κ.Ε Λευκάδας Ευτυχία Καραβασίλη μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο  του prisma 91,6, για τον αγώνα που έδωσαν τους καλοκαιρινούς μήνες να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων να μην δουλεύουν Κυριακές.

“Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ως κόμμα της εργατικής τάξης, συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, καθώς  οι επιθέσεις σε αυτά έχουν δυσκολέψει πολύ τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν ειδικά στο εμπόριο.

Έτσι και στη Λευκάδα με το επιχείρημα της τουριστικής σεζόν, διάφορες αλυσίδες άνοιγαν και Κυριακές. Η θέση μας σαν κόμμα  και σε αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να οργανώσουμε την κοινωνία, είναι  ότι Κυριακή πρέπει να είναι αργία κατοχυρωμένη νομικά από το κράτος, ώστε να μην μπορεί κανείς να την παραβιάζει.”

Όπως υπογράμμισε η κυρία Καραβασίλη, με βάση τη νομοθεσία, δίνεται το περιθώριο στις περιφέρειες να πάρουν απόφαση για το αν και πότε θα ανοίγουν  για τις εκπτωτικές περιόδους και την καλοκαιρινή σεζόν.

Το επιχείρημα είναι το κατά πόσο εξυπηρετούνται καλύτερα οι τουρίστες και οι πελάτες που έρχονται να εξυπηρετηθούν στο νησί.

Υπάρχει προθεσμία περίπου στο Φλεβάρη όπου η περιφέρεια βγάζει  απόφαση σε σχέση με τις Κυριακές.

Η περιφέρεια πήρε απόφαση όπως και τα περασμένα χρόνια για τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η οποία βέβαια δεν σημαίνει ότι πέρα από αυτή την απόφαση θα έπαιρνε κι άλλα μέτρα σχετικά με την τήρηση της.

Στο επιχείρημα που ακούγεται που δουλεύουν Κυριακές πληρώνονται παραπάνω, υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι για ποιο λόγο να χρειάζεται να δουλέψει μία Κυριακή για να πάρει το κάτι παραπάνω για να ζήσει και αυτό δείχνει στο πόσο χαμηλό επίπεδο έχουν φτάσει οι μισθοί στη χώρα μας όχι μόνο στο εμπόριο και σε όλους τους κλάδους.

“Όταν έχει φτάσει βιασμός της ΔΕΗ να αποτελεί έναν μισθό καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι, για αυτό και το εργατικό λαϊκό κίνημα  θα πρέπει να παλέψει για συλλογικές συμβάσεις στους μισθούς, δικαιώματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την παιδεία, για την φορολόγηση και να μη βάζει για τα πάντα το χέρι στην τσέπη του.”

Η κυρία Καραβασίλη αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις  που πραγματοποιούνται στο ανοιχτό θέατρο Λευκάδας για τα 100 χρόνια Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και 50 χρόνια ΚΝΕ.

Όπως είπε το φεστιβάλ γίνεται με σύνθημα ” ήταν μακρύς ο δρόμος μέχρι εδώ, δύσκολος δρόμος, σίγουρος δρόμος, τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος”, αναπτύσσοντας πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που ξεκινάει το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη στις 8 το βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ομιλία από τον

Κώστα Μπάτσικα

(Μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε)

 

Συναυλία με τον

Βασίλη Λέκκα

 

Αφιέρομα

στον Άγγελο Σικελιανό

 

Στο  χώρο θα υπάρχει μεγάλη έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ,ΜΠΑΡ,

Παιδότοπος και Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26255 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.