Προχωρούν οι διαδικασίες: Γαρίδα, σαρδέλα και κουτσομούρα Αμβρακικού πάνε για ΠΟΠ


Τρία αλιεύματα του Αμβρακικού, η γαρίδα, η σαρδέλα και η κουτσομούρα, θα προωθηθούν για την ένταξή τους στα Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου η διαδικασία προχωρά με την κατάθεση των σχετικών φακέλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η υψηλή διατροφική αξία της γαρίδας, της σαρδέλας και της κουτσομούρας του Αμβρακικού, κατέδειξε επιστημονική έρευνα του Τμήματος Γεωπονίας της Άρτας, που χρηματοδότησε η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.
Ο χαρακτηρισμός ΠΟΠ, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία σε αυτά τα προϊόντα αλλά και στην περιοχή του Αμβρακικού»

Να θυμίσουμε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σαρδέλας και της γαρίδας του Αμβρακικού που μπορούν να οδηγήσουν στην υποβολή φακέλου για να χαρακτηριστούν ως καινοτόμα προϊόντα Π. Ο. Π. Αμβρακικού, ανέδειξε το έργο «Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. Π. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού συγκεκριμένων ειδών της ιχθυοπανίδας του Αμβρακικού κόλπου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου».

Τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Πρέβεζα και μέσα από τις εισηγήσεις διαφάνηκε πως τόσο η σαρδέλα όσο και η γαρίδα αλλά και η κουτσομούρα του Αμβρακικού όχι μόνο έχουν μοναδικές ιδιότητες αλλά και ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπου, ενώ η σαρδέλα και η γαρίδα του Αμβρακικού έχουν στοιχεία που μπορούν να δηλώσουν τη μοναδικότητά τους.

Πηγή: Εφημερίδα “Το Βήμα της Πρέβεζας”

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.