«Πνοές Ανέμων 2018 στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας στη ΛευκάδαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος για άλλη μια χρονιά, ακολουθώντας τον εορτασμό της πανελλήνιας εκστρατείας του ΥΠΠΟΑ «Περιβάλλον και Πολιτισμός», διοργάνωσε στο πλαίσιο της δράσης «Πνοές Ανέμων 2018», εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση «Γύρω – γύρω από τον μύλο» με θέμα τους ανεμόμυλους της Γύρας Λευκάδας. Στο πρόγραμμα, που περιλάμβανε αφήγηση παραμυθιού, συζήτηση, δημιουργική δραστηριότητα και μουσικοκινητικό δρώμενο, συμμετείχαν περίπου 300 μαθητές, από το 1ο, 2ο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, καθώς και από το σχολείο Μαραντοχωρίου. Στους μαθητές διανεμήθηκε εκπαιδευτικό έντυπο.

Οπτικοακουστικό υλικό της εν λόγω δράσης έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στη σελίδα:https://www.youtube.com/channel/UCWvJjhGsmYtAfC4SwdxN4gg

Υπεύθυνη προγράμματος : Βίβιαν Στάικου, Αρχαιολόγος.

 

Τις ίδιες ημέρες, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Όταν φυσάει ο άνεμος τριήρεις πάνε…» κατά το οποίο οι μαθητές έμαθαν για την συμβολή του αέρα στην ναυσιπλοΐα, για τις τριήρεις, τα θαλασσινά ταξίδια, την περιπέτεια του Οδυσσέα στο νησί του Αιόλου καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο των ανέμων στην έκβαση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο (429 π.Χ.), της ναυμαχία του Ακτίου (31 π.Χ.) και της Ναυμαχία της Ναυπάκτου μεταξύ των δυνάμεων της Δύσης και του Οθωμανικού στόλου (1571 μ.Χ.).

Ιδιαίτερη τιμή ήταν το γεγονός ότι πρώτοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου, και στη συνέχεια οι μαθητές του Γυμνασίου Κατοχής Μεσολογγίου, του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου (συνολικά 250 μαθητές).

Υπεύθυνες προγράμματος:

Φωτεινή Σαράντη, Αρχαιολόγος/Δήμητρα Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός

 

 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

 

Δρ. Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγος

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22007 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.