Πνευματικό Κέντρο: Βραδυά Ιρανικού Πολιτισμού.


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν διοργανώνουν Ιρανική Βραδιά για τον εορτασμό της αρχαίας ιρανικής πρωτοχρονιάς Nowruz.
Στα περσικά, η λέξη Νορούζ προέρχεται από τις λέξεις No  νέος) και rouz (=ημέρα), σημαίνει νέα ημέρα. Συμβολίζει τη νέα ζωή, τη νέα έναρξη. Κάθε χρόνο η γιορτή συμπίπτει με την έναρξη της άνοιξης και παραδοσιακά αποτελεί γιορτή για την αναγέννηση της φύσης. Επίσης συμπίπτει με την εαρινή ισημερία.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναγνώρισε την 21η Μαρτίου ως τη Διεθνή Ημέρα του Νορούζ, το 2010. Μια χρονιά πριν περιελήφθη στη λίστα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν Ιρανοί καλλιτέχνες και μουσικοί του συγκροτήματος Kouban Shams το οποίο ταξίδεψε από το Ιράν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του πολιτισμού και της τέχνης του Ιράν και η επέκταση των πολιτιστικών και κοινωνικών συνεργασιών μεταξύ των δύο λαών και των δύο ιστορικών χωρών, του Ιράν και της Ελλάδας.

About Ομάδα Σύνταξης 27499 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.