Παύλος Δάγλας στον Prisma 91,6: Η αντιπολίτευση έχει μοναδικό στόχο να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Δεν θα αφήσουμε το Μεγανήσι εκτεθειμένο στις αρρωστημένες ορέξεις του καθενός.


Ο Δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα.

Με αφορμή την παρουσία της Axion Hellas για δεύτερη φορά στο Μεγανήσι ,  είπε ότι επρόκειτο για μια μεγάλη ομάδα 102 ατόμων και έγινε μια σειρά σημαντικών  δράσεων για τα παιδιά στα σχολεία του Μεγανησίου, καθώς και ημερίδα για ενήλικες που αφορούσε τα παιδιά, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον σύλλογο Ελίζα και ειδικούς διατροφολόγους.

 

Μάλιστα όπως είπε οι γιατροί εξέτασαν  280 άτομα σε 1500 ιατρεία, καθώς έγιναν  και αρκετά μικροχειρουργεία, ενώ εντοπίστηκαν  πολύ σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, καθώς υπήρξε άνθρωπος που μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο  για εγχείρηση καρδιάς.

Επίσης έγιναν πολλές δωρεές σε σχολεία και τον δήμο, κατασκευάστηκε η παιδική χαρά στο Βαθύ και παραδόθηκε φαρμακευτικό υλικό στο ιατρείο του Μεγανησίου.

Ο κύριος Δάγλας έκανε λόγο για άριστη διοργάνωση και τεράστια διαφήμιση για το Μεγανήσι.

Αναφερόμενος στην συμφωνία του Δήμου Μεγανησίου με τον Δήμο Λευκάδας  για το νερό, αρχικά  έκανε μια γενικόλογη αναφορά στο θέμα και είπε ότι το 2012 λήφθηκε μια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου, που αφορούσε το σχέδιο προγραμματικής που είχε προτείνει τότε ο δήμος Λευκάδας και ζητήθηκε να γίνουν βελτιώσεις σε κάποια σημεία και αυτή την απόφαση ως δήμαρχος βρήκε.

Ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις τριών χρόνων με την δημοτική αρχή, στο πρόσφατο συμβούλιο ο δήμαρχος Λευκάδας παρουσίασε μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, που περιείχε το σχέδιο προγραμματικής που είχε προταθεί τότε από τον δήμο Λευκάδας, με διαβιβαστικό του δήμου Μεγανησίου προς την Αποκεντρωμένη και τον δήμο Λευκάδας και η οποία ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που ελήφθη.

Μάλιστα όπως είπε ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι υπόλογος και αφου το θέμα δεν προχώρησε δεν έχει καμία απολύτως σημασία, όπως ανέφερε κοιτάμε το μέλλον με το Μεγανήσι να έχει εξασφαλιστεί στο θέμα της υδροδότησης.

«Πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία του Μεγανησίου».

Σχολιάζοντας το θέμα του προϋπολογισμού του Δήμου Μεγανησίου, ο κύριος Δάγλας είπε ότι είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Αποκεντρωμένη Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων που δεν έχει προϋπολογισμό καθώς έχουμε κολλήσει στα δημοτικά τέλη.

Μάλιστα το 2015 έγινε μια αναπροσαρμογή  των τελών, καθώς έπρεπε να γίνει μια μικρή αύξηση, διευκρινίζοντας ότι ο δήμος Μεγανησίου είναι μέσα στους δήμους με τα μικρότερα δημοτικά τέλη.

Η συμπολίτευση έχει έξι συμβούλους, η αντιπολίτευση πέντε καθώς και δυο ανεξάρτητοι  σύμβουλοι, οι οποίοι μαζί με την αντιπολίτευση πρότειναν μια τεράστια μείωση  τελών 50% , εκμεταλλευόμενοι το νομικό καθεστώς που άλλαξε.

Ωστόσο αυτό απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη, καθώς και μια μείωση 43%, με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του βλέποντας το αδιέξοδο να προτείνουν  μείωση 10% για να περάσει ανώδυνα η έγκριση του,  περιμένοντας την έγκριση της αποκεντρωμένης, για να καταρτηθεί ο προϋπολογισμός και να προχωρήσει ο δήμος.

«Το θέμα του προϋπολογισμού είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα σκουπίδια έχουν μαζευτεί στον χώρο του πρώην ΧΥΤΑ και  δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Άρτα, δεν υπάρχει χειριστής για το ταχύπλοο του δήμου και κινδυνεύουν οι ασθενείς και μόνο με εθελοντές γίνεται η μεταφορά, ενώ καθυστερεί  και η τοποθέτηση της μηχανής που δώρισε ο κύριος Ριμπολόβλεφ.

«Κάποιοι  βασίζονται στα τέλη και θέλουν να καθυστερήσουν τον προϋπολογισμό, καθώς βλέπουν  ότι με τα πενιχρά έσοδα η δημοτική αρχή κάνει έργα, κινείται ιδιαίτερα έξυπνα και πρακτικά και κάποιοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με το θέμα του προϋπολογισμού.

Ωστόσο υπάρχουν και νόμοι και το νησί θα προστατευτεί, δεν θα αφήσουμε το Μεγανήσι εκτεθειμένο στις αρρωστημένες ορέξεις του καθενός»

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών και το νέο πόλο υποψηφιοτήτων, αλλά και στο ενδεχόμενο αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, είπε ότι η δημοτική αρχή έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν το καλύτερο για το Μεγανήσι. Ωστόσο όπως είπε  έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει και εμείς κοιτάζουμε την δουλειά μας.

Σχολιάζοντας την συγκέντρωση  της αντιπολίτευσης του Μεγανησίου στην Αθήνα, είπε ότι η αντιπολίτευση αυτή την στιγμή είναι εγκλωβισμένη σε ξεπερασμένες ιδέες και πρακτικές, με μοναδικό αντιπολιτευτικό στόχο να μην έχει η δημοτική αρχή προϋπολογισμό με κάθε τρόπο.

Σχολιάζοντας  τον κόσμο που είχε, είπε ότι είχε ακριβώς τον μισό από ότι είχε ο δικός μας  συνδυασμός.

Στο ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας, είπε ότι ακόμα υπάρχει ενάμισης χρόνος παρουσίας στον δήμο, με τον ίδιο να λέει ότι  τον ενδιαφέρει μόνο η επόμενη ημέρα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί και θα εκτιμήσουν την κατάσταση βάση του πως έχουν πάει, καθώς και την γνώμη του κόσμου και θα αποφασίσουν.

Για τον  κύριο Ριμπολόβλεφ, είπε  ότι στον Σκορπιό θα γίνει μια πολύ μεγάλη επένδυση, περίπου 120.000-150.000 ευρώ για κατασκευές πέντε αστέρων, λέγοντας ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση και διαφήμιση στον τόπο μας που θέλαμε πάρα πολύ.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα εισφοράς σε χρήματα αντί σε γη που αιτήθηκε η εταιρία του κυρίου Ριμπολόβλεφ, με τον δήμο να γνωμοδοτεί θετικά, με τους πόρους να προσδιορίζονται στο ελάχιστο σε 330.000 ευρώ όταν ο δήμος παίρνει ΣΑΤΑ 126.000 ευρώ.

 

Ο κύριος Δάγλας είπε ότι αυτή η επένδυση θα φέρει άνοδο στην περιοχή, υπεραξίες γης και δουλειά σε κόσμο. Μάλιστα ανέφερε ότι στο Μεγαήσι υπάρχει οργασμός οικονομικών αδειών , καθώς τα τελευταία δυο χρόνια έχουν χτιστεί πενήντα βίλες και ετοιμάζονται και νέες.

Μάλιστα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον τόσο  από την Ρωσική αγορά  αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ο στόχος μας όσον αφορά την ανάπτυξη είναι ο ποιοτικός τουρισμός, καθώς το Μεγανίσι έχει όλες τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο με πολλά οφέλη για τον τόπο.»

Τέλος ο κύριος Δάγλας έκανε έκανε έναν μινι απολογισμό έργων, λέγοντας ότι παρότι είμαστε ένας μικρός δήμος λειτουργούμε με φιλότιμο και αγάπη για το Μεγανήσι.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21361 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.