“Παραλία Μυλος”- Λέτε η ιδιωτική ΕΤΑΔ Α.Ε να κοιτάξει το κοινωνικό και όχι το οικονομικό όφελος;

Τα γεγονότα πρέπει να τα καταγράφεις όπως συμβαίνουν, με ρεαλισμό και πάντα  δίνοντας την αληθινή διάσταση.

Με αυτό το πρίσμα  πρέπει να εξετάσουμε   και την περίπτωση της δημοφιλούς παραλίας «Μύλος» που φέτος και αυτή γέμισε ομπρελοκαθίσματα, απογοητεύοντας πολλούς ξένους αλλά και ντόπιους θαμώνες μιας αγαπημένης παραλίας.

Προσωπική εκτίμηση,  αν το θέμα δεν έπαιρνε διαστάσεις στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης δεν θα άνοιγε ρουθούνι, καθώς η όλη κατάσταση και το τι επρόκειτο να συμβεί ήταν γνωστή και στην δημοτική αρχή από το Μάιο, η οποία και αντέδρασε,  καθώς στέλνοντας την πολεοδομία προσπάθησε να σταματήσει την όποια διάθεση μπορούσε να υπάρξει από τον επαγγελματία, να μην ακολουθήσει τους όρους που θέτει ο νόμος  τόσο για τα τετραγωνικά που πρέπει να καταλάβει αλλά και το είδος κατασκευής.

Ο επαγγελματίας όμως ήξερε πολύ καλά όπως φάνηκε το νομικό πλαίσιο και τα έκανε όλα προβλεπόμενα , υπολογίζοντας τις όποιες αντιδράσεις και «σφυρίζοντας» αδιάφορα στην δημόσια έκκληση του δημάρχου  να τα μαζέψει και να σεβαστεί την λαϊκή βούληση.

Έτσι λοιπόν και στην χθεσινή συνάντηση με την υπάλληλο της Κτηματικής ειπώθηκαν τα αυτονόητα. Πως μπορεί κάποιος να ζητάει από ένα εκτελεστικό όργανο να μην εφαρμόσει τον νόμο που ψήφισαν κάποιοι άλλοι;

Αυτό δεν βιώνουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Εξάλλου και ο σκοπός της ΕΤΑΔ Α.Ε  που μας επέβαλαν οι δανειστές  είναι ξεκάθαρος:

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ Α.Ε.) είναι ανώνυμη εταιρεία με σκοπό τη διαχείριση, ανάπτυξη, εκμετάλλευση και αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η Εταιρεία ανήκει κατά 100% στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΕΣΠ) ΑΕ, που δεν ανήκει στον δημόσιο τομέα.

Οπότε γιατί τώρα κλαίμε πίσω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα; Γιατί πριν την εκμίσθωση της παραλίας δεν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, οι θεσμικοί φορείς δεν ανέβηκαν στον υπουργό να ζητήσουν να ακυρώσει την συγκεκριμένη απόφαση;

Στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Αγίου Νικήτα, αλλά και όλων μας  η απάντηση δυστυχώς είναι ότι βιώνουμε εκείνες τις πολιτικές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και τον λόγο κάθε φορά πρέπει να τον ζητάμε όχι από την εκτελεστική εξουσία που εφαρμόζει ότι τις έχουν δώσει να εφαρμόσει, αλλά από αυτούς που δημιούργησαν αυτές τις καταστάσεις.

Ωραία τα συνθήματα και οι εκθέσεις ιδεών  που ακούσαμε κατά κόρον αυτές τις ημέρες αλλά θα θέλαμε να ακούσουμε και την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι…

Μακάρι να δεχτεί ο υπουργός εξαίρεση στην συγκεκριμένη παραλία και να επανέλθει η κανονικότητα, ωστόσο όσα θα ακούσουμε και στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο θα είναι και πάλι φοβάμαι για κατανάλωση του κομματικού ακροατηρίου, καθώς ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει και τρέχει.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην αγκαλιάσει κανείς την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επαγγελματία, αν και σε αυτή την περίπτωση μόλις η σκόνη καταλαγιάσει θα είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Παναγιώτης Κουνιάκης

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 18958 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Ποιά ή διαφορά μεταξύ τής παραλίας “Μύλος” καί τής παραλίας “Πευκούλια” πού έχει καταπατηθεί καί έχει λεηλατηθει άνελέητα ?! Γιατί ή οίκολογική ηθική καί ευαισθησία τών κατοίκων καί τών επαγγελματιών περιορίζεται μόνο στήν μία παραλία?
    Τώρα ξαφνικά όλοι αυτοί απέκτησαν “οικολογική συνείδησει”?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.