Παντελής Αντωνιάδης στον Prisma 91,6: Ας αφουγκραστούν οι πολιτικοί επιτέλους το πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες συμπολίτες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο. Μην είναι θεατές.


Με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή Λευκάδος Θανάση Kαββαδά, την οποία συνυπογράφουν και 43 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,  για να αρθεί η ομηρία των περίπου 70.000 που έχουν λάβει δανειοδότηση σε ελβετικό φράγκο, ο πρόεδρος του συλλόγου δανειοληπτών Παντελής Αντωνιάδης, μίλησε στον Prisma 91,6.

Όπως ανέφερε τα περισσότερα δάνεια χορηγήθηκαν την περίοδο του 2006-2009, καθώς από το 2009 παρατηρούσαμε κάποια διαφοροποίηση στην ισοτιμία. Το θέμα της ισοτιμίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, ακόμα και δημοσιονομικά  το τι θα μπορούσε να επιφέρει αυτό το θέμα ήταν γνωστό ακόμα και στην τράπεζα της Ελλάδας αλλά και σε τραπεζικά ιδρύματα από το 2007.

Το άσχημο είναι ότι αποσιωπήθηκε και αποκρύφτηκε το πραγματικό  περιστατικό από τους δανειολήπτες του ελβετικού.  Με ένα τυράκι στο θέμα του επιτοκίου και την αξιοπιστία,  την ισοτιμία όπως παρουσίαζαν ανάμεσα στο ελβετικό φράγκο και το ευρώ ταρακούνησε τα νερά, τα οποία από την αρχή ήταν πολλά, καθώς δεν υπήρχε προ συμβατική και μετά συμβατική ενημέρωση, αλλά στην πορεία, ανιχνεύτηκαν πάρα πολλές καταχρηστικότητες.

Ως αναφορά τις δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν οι δανειολήπτες ο κύριος Αντωνιάδης είπε ότι δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα, οι συμβάσεις των ελβετικών δανείων, τα πάντα ήταν ξεκάθαρες, αλλά όχι όσο θα έπρεπε.

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στρέφονται οι δανειολήπτες του ελβετικού κατά των τραπεζών, έχει να κάνει με τις καταχρηστικότητες που έχουν διαπιστωθεί όπως η ρήτρα που αφορά την ισοτιμία. Επίσης το δεύτερο θέμα είναι το θέμα του υπολογισμού, καθώς ποτέ δεν διευκρινίστηκε πως λειτουργεί ο μηχανισμός της ισοτιμίας, όσον αφορά την μετατροπή που γίνονται αυτά τα δάνεια.

“Η προ συμβατική και μετά συμβατική ενημέρωση παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ώστε και ο πιο απλός καταναλωτής, να είναι σε θέση να καταλάβει ποια είναι η διαφορά. Αυτές οι διαφορές ποτέ δεν έγιναν αντιληπτές από τον δανειολήπτη.”

Ο κυρ Αντωνιάδης ανέφερε ότι γνώριζαν εδώ και δύο μέρες ότι ο βουλευτής Λευκάδας κ Καββαδάς θα κατέθετε ερώτηση στη βουλή για τα Ελβετικά δάνεια, μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επαφή μαζί του , του απέστειλε ο σύλλογος ψηφίσματα από 45 δήμους της χώρας, από 10 περιφέρειες, καθώς και το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, με  κύριο αίτημα να νομοθετηθεί η απόφαση 334 του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες δικαιώνονται δανειολήπτες και υποχρεώνεται η τράπεζα από την οποία είχαν λάβει δάνεια σε ελβετικό φράγκο, να δεχτεί την εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων με την ισοτιμία ευρώ-ελβετικού φράγκου, που ίσχυε κατά την ημερομηνία εκταμίευσης των δανείων τους.

Αυτά τα ο σύλλογος έχει αποστείλει και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, όμως στα μέσα του κοινωνικού ελέγχου, συμπεριλαμβάνονται επερωτήσεις καθώς και επίκαιρες ερωτήσεις, με τον ίδιο μου τον κύριο Αντωνιάδη να λέει ότι φτάνει πλέον με όλες αυτές τις ερωτήσεις, διαφόρων παρατάξεων και βουλευτών, χωρίς να γίνεται καμία γενικευμένη συζήτηση στη Βουλή.

Ας αφουγκραστούμε επιτέλους το πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες συμπολίτες μας και ας σταματήσουν να είναι απλοί θεατές.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25615 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.