Παναγιώτης Φατούρος στον Prisma 91,6: “Η δημοτική αρχή διαχειρίζεται προβλήματα που δημιουργήθηκαν επάνω σε μια άναρχη και παράνομη δραστηριότητα προηγούμενων δημοτικών αρχών.”


 

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Φατούρος.

 Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κυρίου Λαζαρίδη, ο κύριος Φατούρος υπογράμμισε ότι κακώς τίθεται το θέμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ έχουν ακόμα την πλειοψηφία για να ψηφίσουν τη συμφωνία με τα Σκόπια, καθώς αυτή θα ψηφιστεί όταν θα έρθει στη Βουλή, από το σύνολο της εθνικής αντιπροσωπείας.

Σχολιάζοντας το σκεπτικό της συμφωνίας ο κύριος Φατούρος, είπε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια όταν θα εφαρμοστεί θα αποτελέσει μία πραγματικότητα στην οποία κάποιοοι συμφωνούν και κάποιοι όχι.

Ωστόσο και η μη συμφωνία δημιουργεί μία πραγματικότητα καθώς 149 κράτη, σχεδόν το σύνολο του ΟΗΕ, την αποδέχονται με τον όρο Μακεδονία.

“Η κατάσταση με τα Σκόπια είναι πολύ παλιά, εδραιώνεται το 1992 και και προχωράει με ενεργούς πολιτικούς οι οποίοι βρίσκονται στο παρασκήνιο της Νέας Δημοκρατίας και που δημιουργούν μία κατάσταση που είναι λανθασμένη και βασίζεται πάνω σε ψέματα.

Όποιος έχει διαβάσει τη συμφωνία καταλαβαίνει ότι διασφαλίζονται και διαχωρίζονται συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία φοβόταν δικαίως ο Ελληνικός λαός και αφορούν την ιθαγένεια τη γλώσσα, καθώς κάνουμε λόγο για έναν Μακεδόνα που μένει στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική ιστορία που ξεκινάει πριν από τον 4ο αιώνα.”

“Επίσης ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων τον οποίο έχουμε συζητήσει πολύ τα προηγούμενα χρόνια εστιάστηκε στο γεγονός ότι οι Σκοπιανοί επικαλούνταν την Ελληνική ιστορία, τον Μέγα Αλέξανδρο, για να δημιουργήσουν έναν αλυτρωτισμό, πράγματα τα οποία με τη νέα συμφωνία, σαφώς, ρητώς και με ασφαλιστικές δικλείδες εγκαταλείπονται.”

Όσον αφορά  την συμφωνία για το χρέος ο κ Φατούρος ανέφερε ότι μία χώρα η οποία έχει ένα ΑΕΠ 180 δις περίπου , με μία καταστροφή περίπου 25%, ένα εξωτερικό χρέος 300 και πλέον δις και ένα εσωτερικό χρέους ανάλογου μεγέθους, με κόκκινα δάνεια, το να καταφέρει μία κυβέρνηση σε μία τριετία να λύσει το πρόβλημα του χρέους είναι μάλλον υπερβολικό.

Υπάρχουν μία σειρά ζητημάτων ανέφερε ο κ Φατούρος τα οποία έχουν να κάνουν με μία σειρά αστοχιών, που και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει ότι το 2010 11 και 12 έγιναν αστοχίες με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, κάτι που μόνο η Νέα Δημοκρατία και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ δεν αναγνωρίζουν.

“Δεν μπορούμε λοιπόν να ισχυριστούμε ότι μία χώρα μπορεί να ανακάμψει σε μία τριετία όταν έχει χρέος τέσσερις φορές το ΑΕΠ της. ” Μάλιστα Όπως ανέφερε ο κ Φατούρος το χρέος της χώρας μας το 1897 το από πληρώσαμε μετά από 100 χρόνια.

Η χώρα για να αρχίσει να αποπληρώνει το χρέος χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση και αυτή δεν υπάρχει και πρέπει να ξεκινήσουμε από μία πιο χαμηλή αφετηρία.

Επίσης αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μία ροή εξυπηρέτησης του χρέους,  όπως το σύνολο των χρεών όλων των κρατών με μερικές εξαιρέσεις, χρηματοδοτείται και λειτουργεί από διεθνή ιδιωτικά ταμεία τα οποία ανακυκλώνουν το χρέος, καθώς αυτό  δεν αποπληρώνεται.

Πρέπει να δημιουργηθεί μία κατάσταση που η Ελλάδα θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αγορές, να μπορεί να κυλάει το χρέος, να παίρνει δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για να μπορεί να τα αποπληρώνει όπως κάνουν όλες οι χώρες και να μπει σε μία διαδικασία να μην έχει αυτά τα υπερβολικά ελλείμματα, τα οποία δημιουργήθηκε από μία ανάπτυξη καθαρά καταναλωτική, καμία είσπραξη φόρων, μίζες επί μείζών κτλ.

Με αφορμή τον σημερινό απολογισμό της δημοτικής αρχής, ο κύριος Φατούρος έκανε λόγο για μεγάλες χρηματοδότησης του δήμου, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και αρκετά χρόνια, λέγοντας ότι αρκετά χρήματα έχουν έρθει στη Λευκάδα και αυτό έχει να κάνει τόσο με τις κινήσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Προφανώς όποιος κάνει πράγματα κάνει και λάθη και πάνω εκεί πρέπει να ασκείται κριτική, ωστόσο αυτή να είναι εποικοδομητική.

Μάλιστα φέρνοντας για παράδειγμα τα πρανή των δρόμων, ο κύριος Φατούρος είπε ότι αυτά είναι στα όρια της νομιμότητας, καθώς κάθε φορά που βρέχει, πέφτουν πέτρες και οι δρόμοι γίνονται επικίνδυνοι. Φανταστείτε μία δημοτική αρχή σε συνθήκες οικονομικής κρίσης να πρέπει να φτιάξει όλους τους δρόμους.

Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή διαχειρίζεται προβλήματα, τα οποία υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, πάνω σε μία άναρχη και πολλές φορές παράνομη δραστηριότητα προηγούμενων δημοτικών αρχών να φτιάξουν πράγματα, λέγοντας ότι υπάρχει δρόμος στη Λευκάδα που περνάει ο κόσμος και τυπικά δεν είναι καταγεγραμμένος δεν υπάρχει.

Τέλος αναφερόμενος στον σχεδιασμό της απλής αναλογικής ο κ Φατούρος έκανε λόγο για μία ευκαιρία ώστε να σπάσουν τα βιλαέτια που δημιουργούνταν ανά περιοχές και τοπικές κοινωνίες και να μπορεί ο κόσμος να εκφραστεί και καλό είναι αυτό να το διαμορφώσει και με θεσμικό τρόπο μέσα από τη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο για να ακουστεί η κάθε άποψη ακόμα και αν είναι σε μειοψηφία.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27527 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.