Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Από πού αγοράζουν καφέ οι Ευρωπαίοι


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τις εισαγωγές καφέ στην ΕΕ.

Οπως επισημαίνεται, το 2017, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε περίπου3 εκατομμύρια τόνους καφέ, 5% περισσότερο από ότι 10 χρόνια πριν. Οι εισαγωγές ήταν συνολικής αξίας 8,8 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του καφέ που εισήχθη το 2017 προέρχεται από δύο χώρες: τη Βραζιλία (840.000 τόνους που εξήχθησαν στην ΕΕ ή 29%) και το Βιετνάμ (627.000 τόνους, 23%).

Ακολουθούν οι Ονδούρα, Κολομβία, Ουγκάντα, Ινδία, Ινδονησία και Περού.

Κορυφαίες χώρες της ΕΕ στην εισαγωγή καφέ είναι η Γερμανία (με 1,1 εκατ. τόνους ή 37% των εισαγωγών της ΕΕ) και η Ιταλία (με 552.000 τόνους ή 19%). Ακολουθεί το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: Καθημερινή

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19059 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.