Πέντε «πύρινα» μέτωπα σε εξέλιξη – 130 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο


Αντιμέτωπη με 130 δασικές πυρκαγιές ήρθε το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, έως τις 6 το πρωί της Κυριακής.

Κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίσαμε 191 #αστικές πυρκαγιές, 130 #δασικές πυρκαγιές και 53 #παροχές βοηθείας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) March 18, 2018

Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη είναι πέντε πυρκαγιές με σημαντικότερο το μέτωπο στον Αυλώνα, στην περιοχή Βούτημα, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα ενώ συνδράμει 20μελές πεζοπόρο τμήμα. Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν ακόμα δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης, ενώ και το σημείο είναι αρκετά δύσβατο. Μέχρι στιγμής, το πρωί της Κυριακής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ διαψεύδονται οι πληροφορίες που ήθελαν, ένα μοναστήρι να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες.

Το δεύτερο μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό στο Ξυλόκαστρο, στην περιοχή Ρίζα, όπου στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στη Μονεμβασιά, στην περιοχή Λύρα, όπου στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Σε εξέλιξη είναι ακόμα και δύο μέτωπα της Κρήτης, στην περιοχή Αχλάδα Μαλεβιζίου αλλά και στη Σητεία, στην περιοχή Λάστρος.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Ηλεία, στην περιοχή Άγναντα, όπου στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα με 16 πυροσβέστες.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21439 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.