Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Αττική


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αλληλεγγύη στο λαό της Αττικής που πλήγηκε από τις φωτιές

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας εκφράζει τα  βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, το βιός τους και τους κόπους μιας ζωής. Εκφράζει επίσης τη συμπαράσταση του στους τραυματίες και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Παρά το φιλότιμο και τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης (αναγκαία μέτρα που διαχρονικά αναδεικνύει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα).

Η διαχρονική αδιαφορία αλλά και η πολιτική επιλογή  των κυβερνήσεων για τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων και σχεδιασμών που θα προλάμβαναν  και θα μείωναν τις επιπτώσεις των πυρκαγιών, δυστυχώς συνέβαλε καθοριστικά και αυτή τη φορά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων από μέρα σε μέρα αυξάνεται.

Απαιτούμε από την  κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ και με επάρκεια οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί σε στέγαση, σίτιση, περίθαλψη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Έπειτα από συνεννόηση με φορείς και εργατικά σωματεία της περιοχής που επλήγησαν και δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει υπερεπάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης μετά και τη μεγάλη ανταπόκριση του λαού μας, οι πυρόπληκτοι χρειάζονται:

Εμφιαλωμένο νερό 500ml, φακούς, μπαταρίες, γκαζάκια, αντικουνουπικά σώματος, φαράσια μεταλλικά, σκούπες συρμάτινες και απλές, πιάτα – ποτήρια -κουταλοπήρουνα μιας χρήσης, μάσκες, γάντια.  

Τα παραπάνω είδη θα συλλέγονται μέχρι την Παρασκευή 10 Αυγούστου  με ευθύνη των μελών του Δ.Σ. και θα σταλούν στην Επιτροπή  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου και Σωματείων Δήμων Ανατολικής Αττικής που έχει συσταθεί για την οργάνωση της αλληλεγγύης αλλά και διεκδίκησης των απαραίτητων  μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης  των πληγέντων.

Τέλος, χρειάζεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με σταθερότητα η προσέλευση αιμοδοτών καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλες.

Το Δ.Σ

Λε

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20119 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.