Ο Σπύρος Φρεμεντίτης σχολιάζει στον Prisma 91,6 τις υποψηφιότητες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Την εκλογική διαδικασία στο επιμελητήριο αλλά και τις υποψηφιότητες σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο δημοσιογράφος Σπύρος Φρεμεντίτης.

Όπως ανέφερε τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Λευκάδας έχει μια εξωστρέφεια η οποία πιστώνεται στον Σωτήρη Σκιαδαρέση, καθώς έχει μια παρουσία, συμμετέχει σε εκθέσεις, έχει βραβευτεί, υπάρχει μια κινητικότητα και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί.

Επίσης αυτό που πρέπει να αναγνωριστεί στον ίδιο είναι ότι έχει συγκρουστεί με θεσμικούς παράγοντες στο νησί, έχει έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με την Δημοτική Αρχή και αυτό πρέπει να μπει στο προφίλ του κυρίου Σκιαδαρέση.

Στην κριτική ωστόσο που έχει ακουστεί από την πλευρά των αντιπάλων του κυρίου Σκιαδαρέση ότι ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι να συγκρούεται αλλά να συνεργάζεται με τους θεσμικούς φορείς, ο Σπύρος Φρεμεντίτης υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο πρέπει να είναι ένας μοχλός ανάπτυξης, πρέπει να βρίσκει τον τρόπο, εκεί που υπάρχουν στρεβλώσεις στην δημόσια διοίκηση να παρεμβαίνει, να δίνει λύσεις και προτάσεις και αν αυτό δεν το καταλαβαίνει η δημόσια διοίκηση, να μην συγκρούεται, αλλά να βρίσκει τον τρόπο να φαίνεται ότι δεν χάνει το δίκιο του.

«Σε αρκετές περιπτώσεις ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έχει χάσει το δίκιο του και το γνωρίζει και ο ίδιος αυτό,», ανέφερε,   μάλιστα την τελευταία φορά συνέβη με την απεργία των  εργαζομένων του δήμου, που είχε βγάλει απορριμματοφόρο να μαζέψει σκουπίδια.

Παράλληλα,  αναγνωρίζεται και η προσπάθεια του να συμβάλει στην καθαριότητα του Νυδριού  το καλοκαίρι, στέλνοντας υπάλληλο καθαριότητας, ωστόσο ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης είναι μια προσωπικότητα που δεν ξέρεις πως θα βρεθεί μπροστά σου, τι χαρτί θα τραβήξει και πως θα μπει μπροστά, αυτό δεν το βάζω στα θετικά ή αρνητικά απλά σκιαγραφώ την προσωπικότητα του, ανέφερε.

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Ζώη Μικρώνη στο Forum που διοργάνωσε το επιμελητήριο, είπε ότι βλέποντας το video και ακούγοντας και την συνέντευξη του Ζώη Μικρώνη στον Prisma 91,6, μπόρεσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που ενόχλησε και έφυγαν και οι εκπρόσωποι του δήμου, με τον ίδιον να λέει ότι καλώς έπραξε ο κύριος Μικρώνης, διότι σε μια εκδήλωση που αναφέρεται ως forum επιχειρηματικότητας, όταν αρχίζει η πλάστιγγα να γέρνει προς μια κομματική κατεύθυνση, αν είσαι τοποθετημένος κομματικά κάπου αλλού, αισθάνεσαι αμήχανα έως άσχημα και θέλεις να εκδηλώσεις την αντίδραση σου. Η μία είναι να σηκωθείς να φύγεις ευγενικά, η άλλη είναι να κάνεις διαμαρτυρία και το τρίτο είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν χρειάζεται να φορτίζονται κομματικά.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα της Μαριάννας Σταύρακα-Μήτσουρα, είπε ότι πρόκειται για μια υποψηφιότητα έκπληξη, καθώς γνωρίζει προσωπικά,  τόσο την ίδια όσο και τον σύζυγο της Ανδρέα Σταύρακα, λέγοντας ότι είναι δυο εξαιρετικές προσωπικότητες στο νησί, η οικογένεια Σταύρακα είναι μια παλιά οικογένεια του εμπορικού κόσμου της Λευκάδας, έχει καινοτομήσει, έχει  ως οικογένεια και επιχείρηση εξωστρέφεια, καθώς τα προϊόντα τους έχουν ξεχωρίσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, χαρακτηρίζοντας την ως σημαντικό πρόσωπο στην διεκδίκηση του επιμελητηρίου.

«Σίγουρα έχει να πει και να προσφέρει πράγματα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα σταθούν οι επιχειρηματίες που γα ψηφίσουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου, στο πρόσωπο της και στο πρόσωπο του συνδυασμού της.»

Για  τον Δημήτρη Πετρόπουλο είπε,  ότι ο ίδιος έχει μια εμπειρία στα πολιτικά δρώμενα και επειδή ήταν κομματικό στέλεχος έχει εμπειρία σε κομματικές μάχες και αυτή την μάχη την βλέπει έτσι και μπορεί να κατεβαίνει ανεξάρτητος, κατεβαίνει για αυτά που πιστεύει.

Το μεγάλο θέμα ωστόσο,  είναι η επόμενη μέρα, αν δεν ανακηρυχτεί κάποιος πρώτος με μεγάλο ποσοστό που να του επιτρέπει να είναι ο επικεφαλής, το θέμα είναι να δούμε ποιος θα συνεργαστεί με ποιόν, καθώς ο ίδιος φοβάται ότι το συγκρουσιακό στοιχείο του Σωτήρη Σκιαδαρέση θα του δημιουργήσει πρόβλημα στο ενδεχόμενο συνεργασίας αν δεν καταφέρει να εκλεγεί με μεγάλη διαφορά.

Η κυρία Σταύρακα με τον κύριο Πετρόπουλο εκτιμά ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν, λέγοντας ότι δεν έχει καμία τέτοια πληροφορία.

«Στην πολιτική πρέπει να είσαι συγκρουσιακός όταν δίνεις  μια μάχη, στην καθημερινότητα θα πρέπει να μπορεί να δεις τα πράγματα τροχίζοντας τις γωνίες και να είσαι και λίγο στρογγυλός, γιατί σήμερα η κοινωνία απαιτεί συνεργασίες και η κοινωνία βλέπει ότι κανένας δεν μπορεί να τραβήξει το άρμα και να το πάει πουθενά εάν δεν μπορεί κάποιος ως προσωπικότητα να σπρώξει το κάρο.

Πρέπει σήμερα να βρίσκονται πρόσωπα που μπορεί να πείσουν και άλλους να συνεργαστούν, αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει συνέργεια.»

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Σπύρος Φρεμεντίτης σχολίασε την πολιτική φιλία της Μαριάννας Καρφάκη με την δημοτική αρχή, με τον ίδιο να λέει ότι είναι μια σοβαρή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, είναι μορφωμένη και καλλιεργημένη, έχει προοδευτικές απόψεις και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις με τον ίδιο να εκτιμά ότι θα μπορούσε να έχει πιο ενεργό ρόλο στα τοπικά πράγματα.

Μάλιστα είπε ότι ανέλαβε την θέση του Σπύρου Μαργέλη και κατάφερε αυτό να μην την επισκιάσει, αλλά έχει σταθεί δυναμικά και σωστά στο δημοτικό συμβούλιο απολαμβάνοντας την εκτίμηση από όλες τις παρατάξεις και από την δημοτική αρχή.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 18481 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.