Ο σκιτσογράφος Πάνος Ζάχαρης στον Prisma 91,6Την Τετάρτη 17/10 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση ήταν ο Πάνος Ζάχαρης.

Ο Πάνος Ζάχαρης είναι ένας από τους καλύτερους σκιτσογράφους και γελοιογράφους της εποχής του. Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα.Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Παράλληλα, σπούδασε στη Σχολή σκίτσου του Σπύρου Ορνεράκη.

Τα πρώτα του σκίτσα δημοσιεύτηκαν το 2004 στον Οδηγητή. Από το 2005 και μέχρι το 2008 οπότε και έκλεισε, συνεργάστηκε με το περιοδικό ΑΝΤΙ. Έχει συνεργαστεί περιστασιακά με διάφορα περιοδικά, τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή και ένα διαφημιστικό γραφείο ως εικονογράφος.Από το Νοέμβρη του 2012 έως και το Μάη του 2013 δούλεψε στην εφημερίδα 6 μέρες. Από το 2008 μέχρι και σήμερα εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ , όπου πέρα από τις γελοιογραφίες του δημοσιεύει σατιρικά φωτομοντάζ
Είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ).

Συζητήσαμε μαζί του για το σκίτσο και την γελοιογραφία στην σημερινή εποχή, ακούσαμε το σχόλιο του για την πολιτική συγκυρία αλλά και για τους παράγοντες που εμπνέεται η σατιρική και πολιτική γελοιογραφία.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.