Ο πολιτικός θυμός της Μαριάννας Καρφάκη με τον Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή.

Ένα πρωτοφανές πολιτικό ξέσπασμα σημειώθηκε την Δευτέρα 11-12-2017,  από την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαριάννας Καρφάκη,  προς τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του ΤΕΙ.

Η ίδια τον κατηγόρησε ότι υποτάχτηκε στις κομματικές επιταγές και στην ΝΕ Σύριζα Κέρκυρας, επαναλαμβάνοντας  πολλές φορές, αν ισχύει το “αιτία πολέμου” που έχει επικαλεστεί ο δήμαρχος στην απώλεια τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Λευκάδα.

Μάλιστα τον κάλεσε  να μην αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με θεωρίες για  γενικότερη υποβάθμιση της  παιδείας, λέγοντας ότι ουσιαστικά είμασταν απροετοίμαστοι,  με μια πρόταση σανίδα σωτηρίας του Κώστα Γληγόρη για την ανάγκη δημιουργίας Ναυτιλιακής σχολής.

Ο θυμός της ήταν τόσο έντονος που  αναγκάστηκε να ομολογήσει δημόσια, ότι αντιπολιτευτικά ποτέ δεν έχει στριμώξει την δημοτική αρχή για πολιτικούς λόγους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Είναι γεγονός ότι η κυρία Καρφάκη αρκετές φορές είχε υπογραμμίσει τα θετικά  της δημοτικής αρχής, με την αντιπολιτευτική της ρητορική να είναι υποτονική έως αδιάφορη, εκτιμώντας ότι μια στείρα αντιπαράθεση κάτω από κομματικά στεγανά δεν βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις το καλό του νησιού.

Η πολιτική αυτή φιλία είχε αποτυπωθεί και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , καθώς  κατά καιρούς έχει ανεβάσει φωτογραφίες , τόσο με το αντιδήμαρχο Μάρκο Νικητάκη από επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο στον Κούλμο, αλλά και από το ταξίδι με τον δήμαρχο Λευκάδας και την αποστολή στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου, word Travel.

Ποιος ο λόγος που η κυρία Καρφάκη έκανε τόσο μεγάλη κριτική στην Δημοτική αρχή; Το ρεπορτάζ μας θέλει να είναι πάρα πολύ στεναχωρημένη με τις εξελίξεις για το θέμα αυτό  στην Λευκάδα, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό στα χέρια μας, εκτός από τις σχολές διετούς φοίτησης και μια υπόσχεση για εξέταση του ενδεχομένου δημιουργίας τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών στο νησί μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανάλυση της,  αναφέρθηκε και στον αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Χαλικιά, ο οποίος κράτησε χαμηλά τον πήχη των όποιων προσδοκιών, λέγοντας ότι με νύχια και με δόντια πρέπει να κρατήσουμε το τμήμα διοίκησης και να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, ενώ άφησε αιχμές για την πολιτική του υπουργείου, λέγοντας ότι δεν θέλει να πιστέψει στο γεγονός ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τμήματα για λόγους οικονομίας.

Η κυρία Καρφάκη ένιωσε  πολιτικά  «προδομένη», καθώς πίστεψε στο «αιτία πολέμου» του Δημάρχου, κάτι που  δεν είδε στην πράξη να συμβαίνει, στην προσπάθεια διατήρησης των κομματικών ισορροπιών κάτι που είπε ξεκάθαρα, λέγοντας ότι τόσο η φωνή του δημάρχου, όσο και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας δεν έφτασε στο Μαξίμου.

Από την άλλη ο δήμαρχος Λευκάδας  ήταν εξαιρετικά αμήχανος σε αυτή την κριτική, ενώ για πρώτη φορά ακούσαμε ότι είχε προηγηθεί της πρότασης Γληγόρη για τις ναυτιλιακές σπουδές, δική του πρόταση με το ίδιο αντικείμενο πριν από δυο μήνες όπως είπε σε συνάντηση με τον υπουργό Γιαβρόγλου,  και για να μετριάσει τις όποιες αντιδράσεις, είπε  ότι δεν κάνουμε διαγωνισμό καλύτερης πρότασης.

Προσπάθησε να είναι ενωτικός, αφήνοντας αιχμές στην στάση της τότε αντιπολίτευσης και του σημερινού βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά, ενώ δεν κατάφερε να πείσει την παράταξη του Θωμά Καββαδά που δεν ψήφισε την εισήγηση.

Αδιαμφισβήτητα   το πολιτικό κόστος του κλεισίματος των δυο τμημάτων, θα είναι βαρύ για την πολιτική σκηνή της μικρής μας Λευκάδας, καθώς σε ελάχιστο χρόνο θα πρέπει να αποδείξουμε γιατί στον νέο εκπαιδευτικό χάρτη η Λευκάδα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς και όταν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της καταστροφής οι εκθέσεις ιδεών με αναφορές  για σουβλατζίδικα και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα είναι παρωχημένη έως αδιάφορη.

Παναγιώτης Κουνιάκης

 

 

 

 

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 18224 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.