Ο Νίκος Παρασκευόπουλος μιλάει για τη συνταγματική αναθεώρηση στον Prisma 91,6


Την Τετάρτη 7/11 ”στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά ήταν ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης καθώς και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Έγκριτος νομικός, είναι Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών.

Συζητήσαμε μαζί του, μια μέρα μετά από την συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στη βάση του κοινού ανακοινωθέν, για την σημασία της συνάντησης και της της συμφωνίας Τσίπρα- Ιερώνυμου, την Συνταγματική Αναθεώρηση, την πολιτική επικαιρότητα αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε στην τοποθέτηση του, την εκτίμηση ότι συγκεκριμένοι αναθεωρητέοι νόμοι μπορούν να αλλάξουν, μέσα από την παρούσα βουλή.

Επιπρόσθετα μιλήσαμε για το ρόλο και τα χαρακτηριστικά των Δημοψηφισμάτων, αλλά και για το πως θα αναφέρονται και πια χαρακτηριστικά θα έχουν μετά από μια Συνταγματική Αναθεώρηση. Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική συζήτηση ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κριτική της αξιωματικής αντιπολύτευσης για αύξηση της εγληματικότητας είναι μια προπαγάνδα, δεν προκύπτει τέτοια τεκμηρίωση από τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα. Τέλος ο πρώην υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί στο ερώτημα για ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20164 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.