Ο Μάριος Ψάλτης στην Βήμα Τηλεόραση για το οξυμένο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών στο ΤΕΙ Λευκάδας-VIDEO-


Για το οξυμμένο πρόβλημα στέγασης των σπουδαστών που φοιτούν στο ΤΕΙ Λευκάδας και αναγκάζονται από τον μήνα Μάιο να εγκαταλείπουν στην στέγη τους, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Βήμα Τηλεόραση ο πρόεδρος των φοιτητών ΤΕΙ Μάριος Ψάλτης.

Όπως ανέφερε η αύξηση των τουριστών στην Λευκάδα έχει σαν αποτέλεσμα να οι ιδιοκτήτες να τα νοικιάζουν σε πλατφόρμες για να αυξήσουν τα κέρδη τους με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των  φοιτητών κατά την διάρκεια της εξεταστικής να αφήνουν τα σπίτια τους για να νοικιαστούν ως τουριστικό κατάλυμα.

Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην εξεταστική των φοιτητών και μεγάλη ψυχολογική πίεση, όταν παράλληλα με την εξεταστική αναζητά στέγαση.

Προσπαθούμε εδώ και δυο χρόνια να πιέσουμε τους θεσμικούς να αναλάβουν δράση στο πρόβλημα μας καθώς και στο κόστος των σπιτιών που την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται κατακόρυφα.

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ενώ υπάρχουν δωδεκάμηνα συμβόλαια πιέζουν με διάφορες δικαιολογίες τους φοιτητές να τα αδειάζουν, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που από την αρχή το νοικιάζουν για οκτώ ή εννέα μήνες.

 

Το θέμα αυτό το έχουμε θέσει σε όλους τους φορείς, ενώ το έθεσαν και στην πρόσφατη επίσκεψη και του υπουργού, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι απαιτείται χρόνος από την κοινωνία στο να κατανοήσει το πρόβλημα, αλλά και από το Υπουργείο να βρει τα κονδύλια και να φτιάξει τις κατάλληλες εστίες.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27919 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.