Ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης στον Prisma 91,6Την Πέμπτη 8/11 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Γιώργος Κοτανίδης.

Ο Γιώργος Κοτανίδης είναι ένας από τους από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της εποχής μας.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το δημοτικό στη Δράμα και το γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε δύο χρόνια στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου μπήκε κατά λάθος, και ασχολήθηκε κυρίως με τη δημιουργία του φοιτητικού θεάτρου και της κινηματογραφικής λέσχης (ΦΟΘΚ). Με την επιβολή της δικτατορίας, άφησε το πανεπιστήμιο και κατέβηκε στην Αθήνα για να γίνει ηθοποιός. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του “Εθνικού Θεάτρου” το 1970 και αμέσως μετά συμμετείχε στη δημιουργία του “Ελεύθερου Θεάτρου”, όπου παρέμεινε την περίοδο 1970-75. που αμφισβήτησε την καταπίεση της χούντας από τη σκηνή. Πήρε μέρος στον αγώνα κατά της χούντας μέσα από τις γραμμές του Ε.Κ.Κ.Ε. και ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες συγκρούσεις, στην κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε επανειλημμένα. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και σκηνοθέτες σε όλα σχεδόν τα θεατρικά είδη,
στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο. Το 2003 δημιούργησε τον θίασο «Σαλτιμπάγκοι» και ανέβασε μεταξύ άλλων το «QED» ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάϋνμαν» του Πήτερ Παρνέλ, τη Δέκατη έβδομη νύχτα του Απόστολου Δοξιάδη, και το Rock’n’ Roll του Τομ Στόππαρντ.
Έγραψε σενάρια, νουβέλες και μυθιστορήματα με τελευταίο το αυτοβιογραφικό” Όλοι μαζί τώρα! “όπου μιλάει για την περίοδο της χούντας.

Συζητήσαμε μαζί του για το θεατρικό έργο «ΟΜΠΙΝΤΑ, οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη».
Η ζωή αλλά κυρίως οι τελευταίες μέρες και ώρες του μεγάλου και ιστορικού ηγέτη του Κομμουνιστικού κινήματος κυριαρχούν κατά τη διάρκεια του επιτυχημένου θεατρικού έργου.

ο κ. Κοτανίδης μας σκιαγράφησε τα γεγονότα που τον οδήγησαν να ασχοληθεί έπειτα από έρευνα, με το “τραγικό “, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το πρόσωπο του ιστορικού ηγέτη του κομμουνιστικού κινήματος.
Επιπρόσθετα, η παράσταση ανεβαίνει στο ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης και συνδυάζεται στο τέλος κάθε παράστασης με συζητήσεις καλεσμένων και κοινού, και συμμετοχή και των συντελεστών αυτής.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21416 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.