Ο Γιώργος Πλειός για τα Fake News στον Prisma 91.6


Την Τετάρτη 25/4 στο prisma radio 91.6 ”και στο ίδιο έργο θεατές” ήταν καλεσμένος ο καθηγητής Γιώργος Πλειός.

Ο Γιώργος Πλειός είναι καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του τμήματος ΕΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Κατά το παρελθόν εργάστηκε στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Ιωαννίνων. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Κιέβου “Taras Shevchenko”, στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Σόφιας “St Kliment Ohridski” και στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick, ενώ έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και της Κύπρου. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ και PhD) στην Κοινωνιολογία του πολιτισμού και των ΜΜΕ. Μόνος ή σε συνεργασία με άλλους έχει δημοσιεύσει 7 βιβλία, 20 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάνω από 40 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει 50 και πλέον εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και διεθνώς. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Τουρκία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα των ελληνικών ειδήσεων και έχει διευθύνει περισσότερες από 25 σχετικές έρευνες, αρκετές από τις οποίες έχουν ανακοινωθεί σε επιστημονικά άρθρα και συνέδρια.

Ο Γιώργος Πλειός έχει αρθρογραφήσει σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά, έχει συμμετάσχει με κείμενα του σε συλλογικά πανεπιστημιακά συγγράμματα, ενώ από το 2016 είναι μέλος του νέου ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης).

Συζητήσαμε μαζί του για τα fake news , το ρόλο και την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε , τη δυσπιστία των χρηστών του ίντερνετ προς τις πληροφορίες που δέχονται στο διαδίκτυο, αλλά και το νέο τοπίο στα μέσα ενημέρωσης στη ψηφιακή εποχή σήμερα.

ο κ. Πλειός αναφέρθηκε λεπτομερειακά στο φαινόμενο των fake news και τόνισε την επίδραση ειδικά του facebook και του twitter στην εξέλιξη του φαινομένου.

Ακούστε τη συζήτηση:

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.