Ο Βασίλης Αραβανής για τις μελέτες Μονάδας Προεπεξεργασίας Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Αστικών Αποβλήτων

H έγκριση της επικαιροποίησης των 6 οριστικών μελετών που αφορούν στη Μονάδα Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης των Αστικών Αποβλήτων του Δήμου Λευκάδας συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς ο Prisma91,6 δεν μπόρεσε να το μεταδώσει ολόκληρο, καθώς υπήρχε αδυναμία υποστήριξης διαδικτύου από το  διοικητήριο Λευκάδας.

Είναι πραγματικά  άξιο απορίας,  πως σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο στο οποίο φθάνει οπτική Ίνα, με την πρώτη βροχή δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης διαδικτύου, κάτι απαραίτητο για τη μετάδοση από το ραδιόφωνο.

Ο Βασίλης Αραβανής στη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη συμβατότητα και τη κοινή έκφραση της μελετητικής ομάδας δεδομένου ότι πρόκειται για σύνθετο έργο, που όμως είναι ενιαίο και η γραμμή παραγωγής πρέπει να είναι σαφής και πλήρης.

Η λειτουργία του θα είναι συνεχής και η συντήρηση ή ανταλλακτικά του δημιουργούν την ανάγκη σαφούς τεχνολογίας.

Η εκτέλεση του έργου πρέπει να εξασφαλίζεται με αναλυτικές μελέτες ώστε να εξυπηρετείται και η διαφάνεια.

Η εξαφάνιση του υπάρχοντος «βουνού» των απορριμμάτων είναι ερώτημα, και η διάθεση των λυμάτων του εργοστασίου θα είναι αδιανόητο να σχεδιάζεται στον σημερινό (δηλαδή ανύπαρκτο) βιολογικό καθαρισμό.

Χρειάζεται αναλυτικός προϋπολογισμός με ανάλυση κάθε εργασίας (τιμολόγιο) και αναλυτική τεχνική περιγραφή της κατασκευής και λειτουργίας.

Απαιτείται σύνταξη της μελέτης εφαρμογής για να φαίνεται ακριβώς η γραμμή παραγωγής, τα μηχανήματα, οι οικοδομικές και ηλεκτρικές/μηχανολογικές εργασίες, οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες και οι προδιαγραφές ΟΛΩΝ των υλικών και εξοπλισμού.

Με βάση τις μελέτες αυτές τα τεύχη του διαγωνισμού πρέπει να είναι ακριβή και αναλυτικά ώστε να υπάρξει άρτιο αποτέλεσμα και να αποφευχθούν οι αστοχίες, να μην υπάρξει κατάχρηση χρημάτων και αδιαφάνεια και τελικά να μη πετύχουμε την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών.

Ελπίζω η Δημοτική Αρχή να πάρει υπόψη της όλα τα παραπάνω ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ανέφερε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19841 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.