Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στην Λευκάδα (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Τη Λευκάδα επισκέφτηκε, ανεπίσημα, χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Πρεβέζης Χρυσόστομο και Άρτης Καλλίνικο καθώς και τον δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαΐλη, που μια μέρα νωρίτερα τον είχε ανακηρύξει, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, επίτιμο δημότη Πρέβεζας (ήταν και η αφορμή της επίσκεψής του στην περιοχή μας), ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο οποίος καίτοι ο ίδιος γεννήθηκε στον Πειραιά αίρει την καταγωγή του από τη Λευκάδα όπου γεννήθηκε ο πατέρας του και έχει ακόμη πολλούς συγγενείς.

Ο κ. Αναστάσιος, ένα φωτεινό μυαλό της Ορθοδοξίας με πολλές διεθνείς διακρίσεις και σημαντική συνεισφορά στον διαθρησκειακό διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη λαών και θρησκειών, έγινε δεκτός στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από τον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο, παρουσία των Αρχών του τόπου και συγγενών του.

Στη συνέχεια ο κ. Αναστάσιος μετέβη στη Μονή Φανερωμένης όπου τον υποδέχτηκε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος και όπου μετά το προσκύνημα ξεναγήθηκε, μεταξύ άλλων, στο εκκλησιαστικό μουσείο της Μονής.

Δείτε φωτό και video του Θανάση Κατωπόδη

About Ομάδα Σύνταξης 26911 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.