Ομιλία βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά επί του προϋπολογισμού 2019 «Το μόνο θετικό του προϋπολογισμού είναι ότι είναι ο τελευταίος των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2018

Ομιλία βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά επί του προϋπολογισμού 2019
«Το μόνο θετικό του προϋπολογισμού είναι ότι είναι ο τελευταίος των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ»

Για έναν ακόμη προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αντιαναπτυξιακό που επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος και διατηρεί την υπερβολική φορολόγηση έκανε λόγο ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του προϋπολογισμού για το 2019.

Ο βουλευτής κατήγγειλε την οικονομική πολιτική που περιγράφει ο προϋπολογισμός για τον επόμενο χρόνο, σημειώνοντας ότι στερείτε προοπτικής που μπορεί να δημιουργήσει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας που έχει ανάγκη ο τόπος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια πήρατε πάρα πολλά από πάρα πολλούς, για να δώσετε τελικά πολύ λίγα σε πολύ λίγους. Επιβάλατε μέτρα λιτότητας συνολικού ύψους 9,5 δις Ευρώ και τώρα επιστρέφετε σε μια μερίδα πολιτών περίπου το 1 δισ. Πήρατε δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών σχεδόν 10 Ευρώ και δίνετε πίσω σε λίγους ένα Ευρώ, κάτι που δεν θα έχει κανένα θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη».

Συνεχίζοντας ο κ. Καββαδάς υπογράμμισε ότι η οικονομία «δεν έχει ανάγκη από επιδόματα και ότι οι πολίτες «δεν θέλουν να είναι όμηροι των προεκλογικών σας δώρων. Έχουν ανάγκη από δουλειές, από ευκαιρίες να αναπνεύσουν. Θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να δημιουργήσουν».
Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τη κυβέρνηση για την δημιουργία κομματικού κράτους, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος στην εθνική οικονομία, τονίζοντας ότι «υπάρχουν μόνο τα χρήματα των φορολογουμένων και αυτά είναι που διαχειρίζεστε.

Σταματήστε λοιπόν να συμπεριφέρεστε σαν το δημόσιο ταμείο να είναι το πορτοφόλι σας. Σταματήστε να υιοθετείτε πρακτικές του παρελθόντος που γιγάντωσαν το δημόσιο τομέα και μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν».

«Το θετικό στοιχείο που έχει ο παρόν προϋπολογισμός, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης,
είναι ότι αυτός είναι ο τελευταίος σας. Γιατί σε λίγους μήνες, οι πολίτες θα σας δώσουν μέσα από την κάλπη την απάντηση που σας αξίζει», κατέληξε ο κ. Καββαδάς.

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία του βουλευτή:

Συζητάμε σήμερα τον τέταρτο προϋπολογισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.Έναν προϋπολογισμό λιτότητας που δυστυχώς επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και ακολουθεί την ίδια στρεβλή πρακτική των τελευταίων ετών.
Η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά και για το 2019 να διατηρεί τους υπερβολικούς φόρους και να στερεί από τη χώρα κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική.

Σας το έχουμε πει σε όλους τους τόνους: η δημοσιονομική υπερ-απόδοση, για την οποία εσείς περηφανεύεστε, τα υπερ-πλεονάσματα, στα οποία εσείς επιμένετε, είναι αποτέλεσμα μιας εντελώς λανθασμένης πολιτικής.

Περικόπτετε ακόμα περισσότερο, το ήδη περιορισμένο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και μάλιστα κατά 550 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσετε μια λανθασμένη και επικίνδυνη για τη χώρα συνταγή οικονομικής πολιτικής.

Συνεχίζετε συνειδητά την εσωτερική στάση πληρωμών, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παραμένουν σταθερές στα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί τον Αύγουστο, μαζί με το τέλος του προγράμματος.

Η οικονομία μας δεν έχει ανάγκη από επιδόματα. Οι πολίτες δεν πρέπει και δεν θέλουν να είναι όμηροι των προεκλογικών σας δώρων. Έχουν ανάγκη από δουλειές, από ευκαιρίες να αναπνεύσουν. Θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να δημιουργήσουν.

Αυτές τις ημέρες, πιθανώς λόγω Χριστουγέννων, ξαναφορέσατε τη μάσκα του φιλάνθρωπου για να μοιράσετε ένα φιλοδώρημα, το οποίο προέρχεται από το δικό τους εισόδημα, από την φοροκαταιγίδα που έχετε επιβάλει στην οικονομία και στους πολίτες.

Να σας θυμίσω κάτι, γιατί φαίνεται ότι το έχετε ξεχάσει: «Υπάρχουν μόνο τα χρήματα των φορολογουμένων και αυτά είναι που διαχειρίζεστε». Σταματήστε λοιπόν να συμπεριφέρεστε σαν το δημόσιο ταμείο να είναι το πορτοφόλι σας. Δεν είναι. Σταματήστε να υιοθετείτε πρακτικές του παρελθόντος που γιγάντωσαν το δημόσιο τομέα και μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν.

Μετά από τέσσερα χρόνια, οι πολίτες γνωρίζουν και κατανοούν ότι βασικό σας μέλημα είναι η δημιουργία μιας φτωχοποιημένης κοινωνίας που θα εξαρτάται από τα επιδόματα.

Γνωρίζουν ότι τους κοροϊδέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις, ότι διαλύσατε τη μεσαία τάξη και ότι με την πολιτική σας κάνατε τους φτωχούς φτωχότερους.

Γνωρίζουν ότι κάνατε 17 αρνητικές παρεμβάσεις στις συντάξεις, ότι καταργήσατε το ΕΚΑΣ, ότι μειώσατε κατά 35% τις κύριες και κατά 45% τις επικουρικές συντάξεις όλων των νέων συνταξιούχων.

Γνωρίζουν ότι επιβάλλετε 29 νέους φόρους μέσα σε μόλις 4 χρόνια, γεγονός που εξανέμισε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και γιγάντωσε τις οφειλές και τα χρέη τους.

Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια πήρατε πάρα πολλά από πάρα πολλούς, για να δώσετε τελικά πολύ λίγα σε πολύ λίγους. Και την ώρα που μοιράζετε ψίχουλα, καθυστερείτε να δώσετε τις συντάξεις στους νέους συνταξιούχους και τους καταδικάζετε στη ζητιανιά και στην ανέχεια.

Επιβάλατε μέτρα λιτότητας συνολικού ύψους 9,5 δις Ευρώ και τώρα επιστρέφετε σε μια μερίδα πολιτών περίπου το 1 δις. Πήρατε δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών σχεδόν 10 Ευρώ και δίνετε πίσω σε λίγους ένα Ευρώ, κάτι που δεν θα έχει κανένα θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη.

Το μόνο θετικό στοιχείο που έχει ο παρόν προϋπολογισμός, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης, είναι ότι αυτός είναι ο τελευταίος σας. Γιατί σε λίγους μήνες, οι πολίτες θα σας δώσουν μέσα από την κάλπη την απάντηση που σας αξίζει. Και θα σας στείλουν μια και καλή στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20617 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Οποιαδήποτε προσπάθεια ειρηνικής των πολιτών αντίδρασης από το 2010 ( τα πιλιτικά κόμματα σκόπιμα δεν κινητοποίησαν τους πολίτες) χτυπήθηκε αλύπητα όπως το κίνημα τον αγανακτισμένων τον Φεβρουάριο του 2013 όταν ομονοούσα η πολιτική τάξη της χώρας -μηδενός εξαιρουμένου-βρήκε ότι απειλείται απ τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα η κοινοβουλευτική τάξη.
    Αφού πρώτα όμως δια αυτής της κοινοβουλευτικής τάξης σπρώχθηκε η Ελληνική κοινωνία από το 2010 στην φτωχεία χωρίς να ερωτηθεί. Μάλιστα τι κόλπο παράκαμψης της όποιας επιλογής της ώς ερώτημα της Ελληνικλης κοινωνίας ήταν η παραίτηση ( ανευ λόγου της κυβερνήσεως που εκλέχθηκε το 2009 μόνο και μόνο για να ενταθούν οι συνθήκες ανασφάλειας στην χώρα και να γίνει ευκολότερα αποδεκτό το consept της χρεωκοπίας). Παραιτήθηκε ώς πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά της χώρας η κυβέρνηση του εκλογικού 44% και δη σε εποχές που το ποσοστό αυτό ήταν πολύ μεγλάλό ώς εκλογική αυτοδύναμη αναφορά.
    Το φαινόμενο των διαβατικών κυβερνήσεων ( Κανάρης από τον 19ο αιώνα , Ζαίμης Ζολώτας Παπαδήμος και άλλοι ίσως) λόγω αδυναμίας κυβερνησιμότητας της χώρας δεν ξταν παρά η εγκατάλειψη έδρασης του πολιτικού στοιχείου διαχείρησης της χώρας στην λαική εντολή , και άρα η απόλυτη εξήγηση για τα όσα θα ακολουθούσαν , που η πολιτική τάξη τα έκανε σαφή με το άγριο κατασταλτικό χτύπημα των κινητοποιούμενων πιλιτικά πολιτών ώς αγανακτισμένοι. Πάνω σε αυτή την βάση χτίστηκε η διαχείρηση της χώρας ερήμην των πολιτών τα επόμενα χρόνια πάνω στο κοινωνικό πλέον ρευστό σώμα των πολιτών και διαφοροποιημένο πλήρως απ τις κοινοβουλευτικές συντεχνιακές επιλογές, για τούτο και η αοαξιωτική μικρή συμμετοχικότητα των πολιτών στις μετέπειτα εκλογικές ( σε ρυθμό πολυβόλου) απανωτές αναμετρήσεις.
    Η εμφάνιση της αυτοαποκαλούμενης προοδευτικής μεταπολιτευτικής αριστεράς στο κυβερνητικό κουρμπέτι ώς αποτέλεσμα της ιδεολογικής και κοινωνικής συγχύσεως του ρευστού κοινωνικού σώματος , εγκυροποιήθηκε ώς απολίτικο συμβάν για την κυβερνητική σύμπραξη με τον εταίρο απ τα δεξιότερα του κεντροδεξιού χώρου χωρίς προγραμματικές συγκλήσεις, καί βέβαια λογικό ακόλουθο ήταν ή άσκηση της δήθεν τεχνοκρατικής ορθολογικής αναγκαιότητας στην διαχειρισιμότητα δίκην οικονομικής σωτηρίας της χώρας , αλλά πίσω απ αυτή η κρυμμένη επιδίωξη ήταν η παράκαμψη του πολιτικού στοιχείου , με στόχο των ετών 2015 και εντεύθεν την εγκυροποίηση δήθεν της ορθολογικής αναγκαιότητας του οικονομικού στοιχείου ώς πολιτικό στπιχείο. Μέσα σε αυτό τι πλαίσιο ακουμπά και το άκρως περίεργο δημοψήφισμα του 2015 ώς δήθεν αμυνόμενο δήθεν του πολιτικού στοιχείου διαχείρησης το κυβερνητικό απολίτικο σχήμα , ζήτησε την εγκυροποιησή του στην βάση του αναγκαίου διαχειριστικού ορθολογισμού που υλοποιήθηκε με τις εκλογές του Σεπτ 2015 στην βάσης της μεγάλης απαξιωτικής αποχής του κοινωνικού σώματος.
    Τα ακόλουθα της σκληρής κατασταλτικής πρωτοφανούς διεργασίας σε βάρος του κοινωνικού σώματος με την χρήση ώς άλλοθι της κοινοβουλευτικής τάξης ( ξεκομένης όμως από το κοινωνικό σώμα ,ώς υποδηλώνει και η μεγάλη αποχή απ τις εκλογές και η απαξίωση του πολιτικού διαλόγου) κωδικοποιούνται ώς σημαίνοντα απ το επίπεδο του ενδοκοινοβουλευτικού συντεχνιακού διαλόγου ώς ύβρεις και προσωπικοατομικκές καταγγελίες ξένες ώς πρός τις αναγκαιότητες των πολιτών και της κοινωνίας συνολικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.