Οι 7 παραλίες στο Ιόνιο που έχουν μπει στο μικροσκόπιο, μετά την κατολίσθηση στο Ναυάγιο [εικόνες]Επτά παραλίες στο Ιόνιο, έχουν μπει στο στόχαστρο των επιστημόνων, στη σκιά της κατολίσθησης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου που είχε σαν συνέπεια να τραυματιστούν τουρίστες.

Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει τα ονόματα των επτά αυτών παραλιών, οι οποίες έχουν ενταχθεί από το Μάιο του 2017 σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ:

 • Ναυάγιο

Εγκρεμνοί

Πόρτο Κατσίκι

Άγιος Νικήτας

Παλαιοκαστρίτσα

Πλατιά Άμμος

Μύρτος

Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στις 18 Μαΐου 2017 τιτλοφορείται: Παρεμβάσεις αντιμετώπισης και πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιών και φαινομένων διάβρωσης εδάφους.

Τα αποτελέσματά της μελέτης, πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένονται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Φωτογραφίες: Shutterstock

IEFIMERIDA

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21361 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Μούσα ορθολογισμού ( στην εποχή που προτάσσεται αυτός πιεστικά και ως οικονομική ηθική!!) ειρωνικά θα χαρακτήριζε κανείς ορισμένες απ αυτές τις παραλίες, για την αναψυχή και το μπάνιο και την χαρά και ευεξία που προκαλεί το κολύμπι. Χωρίς ειρωνική διάθεση, παραλίες απ αυτές θα τις έλεγε μούσα της ταλαιπωρίας.
  α) Πρέπει να κρεμαστείς σε χάσκοντα βάραθρα για να φτάσεις σε κομμένους στενούς δρόμους.
  β) Παρκαρίσματα που τα αυτοκίνητα κρεμιώνται.
  γ)Σκαλοπάτια ανεμόσκαλες στον αέρα για να φτάσεις.
  δ) Κυμματισμός απελπιστικός που δεν σε αφήνει να κολυμπήσεις.
  Δ) Μόνιμες κατολισθήσεις και πιθανοτική εκτίμηση για το πότε θα κάνει σεισμό οπότε τα πράγματα καλά είναι να μην τα σκέφτεται κανείς. ( ούτε σκέψη να γίνεται για σεισμό δε ώρα λουομένων).
  Σε μια έξαρση ορθολογικότητας, εγκαταλείπονται – και καλύτερα για τους ακόμα ”ανορθολογιστές”- οι κλασσικές παραλίες αναψυχής με ευκολη πρόσβαση και ηρεμία και χωρίς κινδύνους πιθανοτικούς εκ κατολισθήσεων και σεισμών
  για να ανακαλύπτονται – ”ορθολογικά” πάντα- αυτές οι παραλίες του ορθολογισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.