Ξενοφών Βεργίνης: Ότι πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα από πλευράς χωροταξικής ανάπτυξης, δρόμων, ήταν την περίοδο 2004-2009″


Ακούστε την τοποθέτηση του Ξενοφώντα Βεργίνη στην θεματική ενότητα: “Επώνυμα αγροτικά προϊόντα Λευκάδας, η περίπτωση του ορεινού όγκου”, στα πλαίσια του Συνεδρίου  “Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης” που πραγματοποιήθηκε  στην Λευκάδα.

Ο κύριος Βεργίνης ανέφερε ότι πρέπει να προσέξουμε τον πρωτογενή τομέα, γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει αγανακτήσει όλους τους αγρότες, στον τομέα της Αγροτικής παραγωγής, εμπορίας προώθησης, αλλά στις εισφορές και τις συντάξεις.

“Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να σημειώσει όλα τα κακώς γενόμενα από πλευράς της σημερινές κυβέρνησης, με στόχο να αυξηθεί το εισόδημα του Έλληνα αγρότη.”

Όσον αφορά τη Λευκάδα,  όπως είπε, μαζί με τον πρώην βουλευτή κ. Σολδάτο,  από το 2004 μέχρι το 2009, έγινε  ότι έγινε στη Λευκάδα, από πλευράς χωροταξικής ανάπτυξης,  δρόμων, εφαρμογής κοινοτικών προγραμμάτων και οτιδήποτε μπορεί να βάλει κανείς σε κοινωνικές εφαρμογές.

“Θυμηθείτε πως ήταν η Λευκάδα πριν από το 2004, όταν δεχθήκαμε και αποτελέσματα ενός τρομερού σεισμού του 2003, δείτε τώρα αποτελέσματα από τον σεισμό του 2015, καθώς ακόμα δύο παραλίες και δύο χωριά που επλήγησαν, παραμένουν έτσι.

Ο κύριος Βεργίνης αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα στη Λευκάδα, επανέλαβε ότι είναι από μόνη της μία χωροταξική αναπτυξιακή ενότητα.

Μάλιστα χρειάζεται διαπεριφερειακή συνεργασία, καθώς είναι κοντά στην Ακαρνανία, Πρέβεζα κι άλλες δύο περιφέρειες  και η συνεργασία πρέπει να είναι διαρκής και όχι απλά τυχαία. Δεν είναι μόνο το οδικό δίκτυο, αλλά  η ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικοί καθαρισμοί, τουρισμός. “Στον τουρισμό δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας χωρίς την σύμπραξη των άλλων δύο περιφερειών, του αεροδρομίου στο Άκτιο, αλλά και των νοσοκομειακών υπηρεσιών που προσφέρουν μέχρι να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο το οποίο είναι δικό μας έργο.”

“Όλα αυτά πρέπει να τα λέμε στη Λευκάδα και να μην τα αποσιωπούμε.”, συμπλήρωσε

Επίσης ανέφερε ότι ο Αγροτικός τομέας συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή δομή της Λευκάδας, καθώς δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς καθαρά αγροτικό τομέα. Άλλωστε στη Λευκάδα έχει τρεις διακεκριμένους όγκους, ζώνη ορεινού όγκου, παραλιακή και νησιωτική, είναι διακεκριμένες και συνδέονται.

Η Νέα Δημοκρατία βρήκε έναν ορεινό όγκο αποξενωμένο, δεν υπήρχε καμία διέξοδος επικοινωνία και συγκοινωνία δυτικής και ανατολικής Νότιας και Βόρειας Λευκάδας. “Ανοίξαμε δύο δρόμους, τον δρόμο από Eγκλουβή-Καρυά προς τον Άγιο Ηλία όποιος χρειάζεται να βελτιωθεί και να κατέβει στη Βασιλική, καθώς ο δρόμος από Εγκλουβή, Καρυά, Χορτάτα και έτσι βγήκε από την απομόνωση ορεινός όγκος.

Δεν υπήρχε επικοινωνιακή και συγκοινωνιακή πρόσβαση, καθώς ούτε επιπλέον δυνατότητες εισοδήματος στους κατοίκους αυτής της περιοχής ώστε να συμμετέχουν στην  ανάπτυξη άρα και στο εισόδημα της Λευκάδας.  Ωστόσο από τότε δεν έχει γίνει καμία συντήρηση των δρόμων αυτών.

Μεταξύ άλλων ο κ Βεργίνης ανέφερε ότι το δίκτυο πρέπει να επεκταθεί, να ενωθεί με άλλους δρόμους πρόσβασης και να δημιουργήσουμε δομή για την αγροτική ανάπτυξη.

Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτηση.

About Ομάδα Σύνταξης 27444 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.