Ξεκίνησαν οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές το φετινό τους ταξίδι


Οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας

ξεκίνησαν το φετινό τους ταξίδι!

 

Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης ξεκίνησαν το φετινό τους ταξίδι.

Πολλά παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας και προσήλθαν στους Ιερούς Ναούς για την τέλεση του Αγιασμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς στην ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδριού το βράδυ του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, ενώ την επομένη Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2017 τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία την ακολουθία του Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Με λόγια πατρικά μίλησε στα παιδιά και στους γονείς τους, προβάλλοντας την προσευχή, τον εκκλησιασμό, τη μυστηριακή ζωή και γενικά τη συνειδητή χριστιανική ζωή ως στηρίγματα ουσιαστικά και διαχρονικά για το νέο άνθρωπο. Στο μήνυμά του, που διαβάστηκε σε όλους τους Ι. Ναούς, υπογράμμισε πως ο νέος άνθρωπος μοιάζει με τολμηρό θαλασσοπόρο που ετοιμάζεται να εξερευνήσει τον ωκεανό της ζωής. Η Εκκλησία μας είναι το ασφαλές Πλοίο που διαθέτει τον αδιάψευστο Κυβερνήτη, τον Χριστό μας και την αλάνθαστη Πυξίδα, το Λόγο Του.

Στις νεανικές συντροφιές γίνεται αγώνας να «μεταφράζεται» το μήνυμα του Χριστού στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου με ζήλο, όραμα, μεράκι και προπάντων υπευθυνότητα και αγάπη για το παιδί, με τρόπο παιγνιώδη και ευχάριστο, από τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Το πρόγραμμα όλων των Ενοριακών Συντροφιών θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.:  26450 22415, εσωτ.: 21 – 23 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr – FB: Κέντρο Νεότητας).

 

Λευκάδα, 2 Οκτωβρίου 2017

 

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.