ΝΟΔΕ Λευκάδας: Η Ταφόπλακα στο ΤΕΙ έργο της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Λευκάδα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

 

 

Τώρα που εξαντλήθηκαν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι ‘αλλεπάλληλές συναντήσεις’ και φτάσαμε στο δια ταύτα, αυτό που φαίνεται, έως σήμερα, είναι ότι το ΤΕΙ Λευκάδας ως τριτοβάθμια εκπαίδευση παύει να υπάρχει.

 

Διαχρονικές ευθύνες υπάρχουν, και μάλιστα πολλές.

 

Η ταφόπλακα όμως για το κλείσιμο του ΤΕΙ και της κατάργησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Λευκάδα, είναι αποκλειστικό έργο της Δημοτικής Αρχής και  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι αυτή η δημοτική αρχή που στο σύνολο της είναι μέλη της Νομαρχιακής του Σύριζα θα υιοθετούσε στο ακέραιο την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του νησιού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κομματική τους ιδεολογία και υποταγή.

 

Μιλάνε για λογική της προχειρότητας του παρελθόντος αυτοί που επιμένουν στην πρόταση των πρόχειρων 2ετών προγραμμάτων σπουδών που δεν αποτελούν τριτοβάθμια εκπαίδευση θέλοντας να καλύψουν την δικιά τους ανικανότητα.

 

Μετά το σκίσιμο των μνημονίων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άλλη μια υπόσχεση του Πρωθυπουργού αυτή της διατήρησης των πανεπιστημιακών δόμων σε όλη την περιφέρεια Ιονίων νήσων πέφτει στο κενό. Είναι προφανές ότι  για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν λαμβάνει υπόψιν ούτε το Εθνικό συμφέρον αλλά ούτε και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών αγκυλωμένη στις ιδεοληψίες της.

 

Είναι απαράδεκτό ένα νησί με την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Λευκάδας να κινδυνεύει να μείνει εκτός του ακαδημαϊκού χάρτη αναδιάταξης της ανώτατης εκπαίδευσης στα Ιόνια νησιά.

 

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και κόμμα.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Λευκάδος

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.