ΝΕ Σύριζα Λευκάδας: Τον λόγο έχουν τα Ιόνια Νησιά.


-Δίκαιη και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

– Γενικός σχεδιασμός, ο οποίος θα ενσωματώνει όλες τις επιμέρους δράσεις.

-Συντονισμό κυβέρνησης και Περιφέρειας για την επίτευξη κοινών στόχων.

-Προτεραιοποίηση των στόχων της ανάπτυξης.

-Σχέδιο αξιοποίησης   των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και κινητοποίηση  των δυνάμεων που κρύβει η  Περιφέρεια.

-Να θέσουν  οι  κοινωνίες  φιλόδοξους συλλογικούς στόχους.

-Να δημιουργήσουμε μια δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία ισότιμων πολιτών.

-Χρονοδιάγραμμα και έλεγχο της κυβέρνησης και των υπουργείων σε ότι αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους.

Με γνώμονα τους παραπάνω στόχους η διεξαγωγή  του 7ο Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων συμβάλλει  στη διαμόρφωση της Νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση .

Στις θεματικές συνεδρίες κατατέθηκαν προτάσεις, προβληματισμοί από φορείς και πολίτες, δόθηκαν απαντήσεις , δεσμεύσεις από υπουργούς και εξαγγελίες  στην ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Νέες επενδύσεις στον τουρισμό με δύο αιτήσεις για αδειοδότηση  στη Λευκάδα.

Σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής  αναδεικνύοντας  τα μοναδικής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα μας.

Φύλαξη του αρχαιολογικού  χώρου  και του κάστρου Αγίας Μαύρας στην Λευκάδα.

Τα οδικά έργα. Μέσα στο 2018 θα ολοκληρωθεί με τις απαραίτητες αλλαγές και τροποποιήσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ο σχεδιασμός και τα τεύχη του διαγωνισμού για τη μόνιμη υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας.

Θα λειτουργήσει επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή, η οποία θα συνδέει μεταξύ τους την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Έργα αναβάθμισης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων  στη  μαρίνα της πόλης της Λευκάδας.

Αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2015 στη Λευκάδα.

Έχει εγκριθεί η δέσμευση 800 χιλιάδων ευρώ για την Λευκάδα, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει σε παρεμβάσεις αποκατάστασης  στο οδικό δίκτυο των έργων  που βρίσκονται σε εξέλιξη, με ορίζοντα  ολοκλήρωσής τους τα μέσα του 2018.

Για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Ο  στόχος είναι να φθάσουμε σε ανακύκλωση για το 50% των παραγόμενων αποβλήτων.

Προγραμματισμός και η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Πυρκαγιές.   Πρώτα είναι η πρόληψη και η καταστολή.

Η δεύτερη πλευρά του ζητήματος αφορά την αποκατάσταση των εκτάσεων και τις αναδασώσεις.

Το τρίτο σκέλος της αντιμετώπισης του ζητήματος, είναι η οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων.  Η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία κύρωσης δασικών χαρτών

Για   την έρευνα και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, προβλέπεται να αποδίδεται ειδικός περιφερειακός πόρος που αντιστοιχεί στο 5% των εσόδων που θα προκύψουν στη φάση της παραγωγής.

Αξιοποίηση του φυσικού πλούτου,  των Ανανεώσιμων  Πηγών  Ενέργειας.

Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έχει καταρτιστεί ένα στοχευμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την επιχορήγηση των Δήμων, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα υποδομής.

Αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  με βάση το πόρισμα της επιτροπής που συστήθηκε ανακοινώθηκε η ενσωμάτωση του ΤΕΙ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και  ενίσχυσή  του  με επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ από τον προϋπολογισμό.

Νέα θεώρηση της νησιωτικότητας. Το μεταφορικό ισοδύναμο θα περιλαμβάνει όλους του κατοίκους που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές.

Ο στόχος των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων είναι να αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης όχι μόνο ανάμεσα στην κυβέρνηση, την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία αλλά να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς την πολιτική και τη Δημοκρατία.  Και μπορούμε να το πετύχουμε εάν βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από την κρίση, εάν ξεκόψουμε οριστικά από τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, τις λογικές του εύκολου κέρδους και των εύκολων λύσεων, εάν επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, τη γνώση και την έρευνα, εάν δείξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις συλλογικές μας δυνατότητες  και τη συνεργασία που υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις.

Αυτό είναι και το τελικό ζητούμενο.

 

11/12/ 2017                                         Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 26761 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.