Να ολοκληρωθεί το θέατρο Λευκάδας ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς με ερώτησή του στη Βουλή…


Την παρέμβαση των υπουργών Οικονομικών & Ανάπτυξης και Πολιτισμού ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου του  Θεάτρου Λευκάδας από τους αρμόδιους φορείς, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στη Βουλή.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε το 2002 και έκτοτε έχουν περάσει 16 χρόνια χωρίς να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα η Λευκάδα να στερείτε όπως σημειώνεται στην ερώτηση «ένα αναπτυξιακό έργο πολιτισμού».

Στο κείμενο της ερώτηση του ο βουλευτής επισημαίνει ότι το έργο έχει βαλτώσει, και από το 2006 και μετά έχουν γίνει πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες επανεκκίνησης. Η τελευταία μάλιστα προσπάθεια έγινε το 2013 και παρά το γεγονός ότι έχει  υλοποιηθεί το 80% του αρχικού φυσικού αντικειμένου, φαίνεται ότι η ολοκλήρωση παραμένει στο κενό.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ζητά οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Θεάτρου Λευκάδας να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από άλλους Ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον ο κ. Καββαδάς σημειώνει ότι η ολοκλήρωση του Θεάτρου Λευκάδας θα χρησίμευε γενικότερα ως ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων που λείπει από τη νησί, καθώς μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 8/8/2016 στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας κάηκε ολοσχερώς ο μοναδικός και ιστορικός κινηματογράφος «Απόλλων», με αποτέλεσμα η πόλη να στερείτε έως σήμερα αίθουσες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25615 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.