Νίκος Μωραϊτης στον Prisma 91,6: “Προσπαθούν με μπαλώματα να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα υγείας στην Λευκάδα.”Περιοδεία σε Δήμο και Περιφέρεια Λευκάδας πραγματοποίησε ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος και μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Στόχος της επίσκεψης όπως ανέφερε,  δεν ήταν να επισκεφτούν τον δήμαρχο ή τον αντιπεριφερειάρχη, ο στόχος ήταν να βρεθούν κοντά σε εργαζόμενους, στους χώρους  όπου υπάρχουν τα προβλήματα.

Το κλιμάκιο του κόμματος  συνομίλησε με εργαζόμενους, ενώ αναδείχθηκαν  τα τεράστια προβλήματα από τους ίδιους, που κατά κύριο λόγο έχει να κάνει η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, μπροστά στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και στη Λευκάδα για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του νησιού.

“Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι μεγάλα, την ίδια στιγμή που το αστικό κράτος βγάζει από πάνω του ευθύνες και υποχρεώσεις, που έχει σε μία σειρά τομείς και  τους μεταφέρει στους δήμους, όπως είναι η πρόνοια, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και ο αθλητισμός, που οι χώροι αυτοί λειτουργούν χωρίς τους αναγκαίους πόρους και υποδομές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μία σειρά από προβλήματα.”

Στην συνάντησή μας ανέφερε ο κύριος Μωραΐτης επιβεβαιώθηκε πλήρως η θέση του ΚΚΕ, ότι αυτοί οι ευαίσθητοι φορείς είναι ευθύνη του κεντρικού κράτους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των εκλεγμένων στους χώρους αυτούς, σε δήμους και περιφέρειες, που δέχονται αδιαμαρτύρητα, να παίζουν αυτό το ρόλο και να μετατρέπονται στο μακρύ χέρι της κεντρικής Κυβέρνησης, να μετατρέπονται σε φορομπηχτική μηχανισμοί, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και αυτή είναι μία κατάσταση που επιδεινώνεται και με τον τελευταίο νόμο του Κλεισθένη.

“Η κατάσταση στον τομέα της υγείας και στη Λευκάδα είναι δραματική”, ανέφερε ο κ Μωραΐτης, οι ευθύνες είναι διαχρονικές από όλες τις κυβερνήσεις, γιατί δυστυχώς αντιμετωπίζεται η υγεία ως κόστος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

“Ιδιαίτερα όμως στο νησί της Λευκάδας, είχαμε επισκεφθεί και με τις πλημμύρες αλλά και νωρίτερα και το κέντρο υγείας στη Βασιλική, το μοναδικό Κέντρο Υγείας στο νησί και δεν είναι μόνο οι σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η κτιριακή εγκατάσταση πού είναι σε άθλια κατάσταση.”

Η ίδια άσχημη κατάσταση είναι και στο Μεγανήσι, καθώς υπάρχει ένας και μόνος γιατρός που συνταξιοδοτείται το επόμενο διάστημα και θα παραμείνει ένας στρατευμένος ανειδίκευτος γιατρός.

“Προσπαθούν με μπαλώματα να λύσουν προβλήματα.”

Όσον αφορά την κατάσταση του νοσοκομείου Λευκάδας, είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από πολύ μακριά, υπάρχει ένας μόνο ο γενικός χειρουργός, με αποτέλεσμα να υπάρχει εφημερία μόνο για 17 μέρες και τα προβλήματα είναι οξυμένα.

Έστω και με αυτό το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα που υπάρχει στο νοσοκομείο της Λευκάδας, από τις 45 θέσεις γιατρών σήμερα υπηρετούν 20 μόνιμοι και 10 επικουρικοί και αυτή είναι μία συνειδητή επιλογή η οποία υποβαθμίζει καθημερινά το ζήτημα στην υγεία στη Λευκάδα.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.