Νέα μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νέου Νοσοκομείου ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον Υπ. Υγείας


Την προμήθεια και τοποθέτηση 15 νέων μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας και την ενίσχυση της μονάδας με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, από τον υπουργό Υγείας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής στην ερώτησή του αναδεικνύει το πρόβλημα θέσεων αιμοκάθαρσης που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς του νησιού και της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας στον υπουργό την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα, ώστε με τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου να εξασφαλιστούν επιπλέον θέσεις, τεχνολογικός εξοπλισμός και επαρκές προσωπικό που θα εξασφαλίζουν τις ανάγκες που καλείται να καλύψει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νέου νοσοκομείου Λευκάδας.

Προς απόδειξη της επιτακτικής ανάγκης επιπλέον θέσεων αιμοκάθαρσης στο νέο νοσοκομείο, ο κ. Καββαδάς αναφέρει ότι έχουν προβλεφθεί μόνο 9 θέσεις ανά βάρδια την  στιγμή που σήμερα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, εξυπηρετεί 8 θέσεις και από το 2008 τηρείται «λίστα αναμονής» 4 έως 8 ασθενών, που είναι κάτοικοι Λευκάδας και των γειτονικών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Σημειώνει μάλιστα ότι αρχικά είχαν σχεδιαστεί 6 θέσεις ανά βάρδια, οι οποίες αυξήθηκαν σε 8 και παρά ταύτα οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν.

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι οι 9 θέσεις αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νέου νοσοκομείου προβλέπεται να λειτουργήσουν με τη μεταφορά του εξοπλισμού που διαθέτει σήμερα η Μονάδα, τα οποία είναι παλαιωμένα, παλαιάς τεχνολογίας και συχνά εμφανίζουν βλάβες.

Ως εκ τούτου, καταλήγει ο Βουλευτής, για τη βέλτιστη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, θα πρέπει πριν την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας να υπάρξουν οι κατάλληλες προβλέψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και νέα μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των βαρδιών.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25550 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.