Με τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ Θεόφιλο συναντήθηκε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς


Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ Θεόφιλο συναντήθηκε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

Τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλο επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.
Τη συνάντηση, την οποία προκάλεσε ο βουλευτής και πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείον της Ιεράς Μητρόπολης, απασχόλησαν οι τελευταίες εξελίξεις με τα ΤΕΙ Λευκάδας και ο κίνδυνος αποχώρησής τους από το νησί.

Ο κ. Καββαδάς έκανε μια πλήρη ενημέρωση για το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το ενδεχόμενο υποβάθμισης της παρεχόμενης Παιδείας στο νησί, ζητώντας τη συνδρομή του Μητροπολίτη για την διατήρηση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

Ο βουλευτής μεταξύ άλλων επισήμανε, την ανάγκη δημιουργίας κτηρίου φοιτητικής εστίας που θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης και σίτισης των φοιτητών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που έχει ήδη προσφέρει εμπράκτως η Μητρόπολη για τα ΤΕΙ στη Λευκάδα με την παραχώρηση του επίμαχου οικοδομικού τετραγώνου 305 το οποίο ήταν κληροδότημα «Μιχαήλ Σκένα» στην Εκκλησία και στο οποίο φιλοδοξείτε να μετεγκατασταθεί το ΤΕΙ, μετέφερε την πρόθεσή του να καταθέσει αίτημα προς την Ιερά Μητρόπολη για την παραχώρηση νέου οικοπέδου, με στόχο την δημιουργία εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες στέγασης και σίτισης των φοιτητών.

Ο κ.κ Θεόφιλος μετέφερε στον κ. Καββαδά ότι παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του ΤΕΙ και ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο για την παραμονή του στη Λευκάδα.

About Ομάδα Σύνταξης 28397 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.