Με βροχή και ευτράπελα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου…


Μπορεί ο καιρός να μην ήταν ιδανικός ωστόσο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η μαθητική παρέλαση στην Λευκάδα. Είχε προηγηθεί η δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας και αργότερα ακολούθησαν ευτράπελες καταστάσεις και ασυνεννοησία.

Λόγω κακής συνεννόησης και κακών καιρικών συνθηκών η παρέλαση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ οι  μαθητές των σχολείων ξεκίνησαν να παρελαύνουν μετά την Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και την κατάθεση των στεφάνων άρχισε η βροχή  να δυναμώνει.

Ακολούθησαν τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και το 1ο Λύκειο που παρέλασαν κανονικά  και δεν υπήρχε κανονική  ροή λόγω βροχόπτωσης,  αρκετοί θεώρησαν ότι  η παρέλαση ολοκληρώθηκε.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας ξεκίνησε να αποχωρεί παιανίζοντας και όταν έφτασε στη μέση του σημείου της παρέλασης άρχισε να εμφανίζεται η σημαία ενός Λυκείου από την αντίθετη πλευρά. Επικράτησε σύγχυση, οι γονείς των μαθητών των σχολείων που δεν είχαν παρελάσει ακόμα φώναζαν, και ενώ η Φιλαρμονική αποχωρούσε ένας θεατής απρόκλητα επιτέθηκε στο ραβδούχο της Μπάντας. Οι μαθητές του 2ου Λυκείου, του Μουσικού Σχολείου και του ΕΠΑΛ τελικά δεν ολοκλήρωσαν την παρέλαση και οι υπόλοιποι θεατές αποχώρησαν εν μέσω δυνατής βροχής.

Δείτε φωτό του Νίκου Ζαμπέλη.

*Με πληροφορίες από το MyLefkada

About Ομάδα Σύνταξης 27571 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.