Μαριάννα Καρφάκη: “Τα μικρόφωνα του δημοτικού συμβουλίου μεταβλήθηκαν από καταγραφής πρακτικών σε προεκλογικά τετραετίας.”


Στην τοποθέτησή της η Μαριάννα Καρφάκη εξέφρασε την άποψη ότι οι  όποιες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση της δημοκρατίας, θα μπορούσαν ήδη να έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, καθώς ένα δημοτικό συμβούλιο 33 ατόμων είναι μικρό και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Σε αυτό συμβάλει τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και το κατα πόσο έχει συνθετική διάθεση έχει ώστε όταν έρθει ο Κλεισθένης να μπορέσει να εφαρμοστεί.

Σχολιάζοντας μάλιστα την αποδοτικότητα του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια, απεραντολογήσαμε πάρα πολύ και ενώ υπήρχαν πολύ απλά θέματα τυπικής διαχείρισης, με ένα κιχ της μειοψηφίας, ξεκινούσε μία ενημέρωση της δημοτικής αρχής, ξεκινώντας από το τι δεν έκαναν οι άλλοι, πόσο δυσκολευτήκαμε να κάνουμε αυτό το έργο, πόσο μας ταλαιπώρησε γραφειοκρατία, λέγοντας ότι αυτό το χάσιμο χρόνου, θα μπορούσε να είναι δημιουργικός χρόνος.

Μάλιστα όπως είπε τα μικρόφωνα του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία είναι μικρόφωνα καταγραφής πρακτικών, μεταβλήθηκαν σε προεκλογικά μικρόφωνα τετραετίας, καθώς κάθε φορά που  συζητούσαμε ένα απλό θέμα, επειδή ακούει ο κόσμος, ξεκινούσαμε όλοι την ιστορία του έργου από την αρχή.

Επίσης αναφερόμενη  στον κανονισμό και την δυνατότητα του δημάρχου να παρεμβαίνει στη διάρκεια του συμβουλίου όποτε το ζητήσει, είπε ότι ο πρόεδρος  δεν το εξήγησε καλά, καθώς έπρεπε να εκτιμά πότε έπρεπε να παρέμβει  για να κάνει μία πρόταση και όχι να ξεκινήσει την αναδρομή από την αρχή, λέγοντας ότι δεν ήταν μόνο η μειοψηφία εκτός θέματος, αλλά και η δημοτική αρχή.

Η κυρία Καρφάκη κατέληξε ότι η περισσότερη δημοκρατία χτίζεται από εμάς τους ίδιους, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και με τη σκέψη πάντα μέσα μου αυτό το καλό υπάρχει το καλύτερο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25550 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.