Μανόλης Θερμός: Φτάνει πια με τον πρωτόγονο διπολισμό… Γελάει μαζί μας ο κόσμος…Όχι ο τρίτος…ο άλλος…


Διανύουμε μια πολύ νευραλγική φάση καθώς σε αυτή την χρονική στιγμή της ανάπτυξης του τουρισμού σε αφίξεις επαναπροσδιορίζονται η στρατηγική, οι προτεραιότητες και οι επιχειρηματικές κινήσεις που σήμερα  θα θέσουν βάσεις καθορίζοντας τους μακροπρόθεσμους ορίζοντες της οικονομίας του τόπου και της  χώρας.

Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στις επιτυχίες και στα ρεκόρ επισκεπτών . Χρειάζεται εγρήγορση, αναβάθμιση του προϊόντος και συνεχής ανανέωση της τουριστικής εμπειρίας και όλα αυτά μπορούν να επιτευχτούν  μόνο μέσω  επενδύσεων που δεν θα περιορίζονται μόνο σε τουριστικές μονάδες, αλλά θα διαχέονται σχεδόν σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Πρέπει να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που αποφεύγαμε τόσα χρόνια σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στην νοοτροπία μας.

Διότι λίγο η ανεπάρκεια ικανών προσώπων, λίγο η γνωστή νοοτροπία μας, λίγο η οικονομική χρεωκοπία βαδίζουμε στον τρίτο κόσμο.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι σε διοικητικές μηχανές που δεν λειτουργούν με αυτοματισμούς, τα πρόσωπα αποκτούν ασύμμετρη σημασία. Αλλάζουν όλα όταν αλλάζουν τα πρόσωπα. Η διοίκηση δεν έχει μνήμη-δεν μαθαίνει από τα λάθη της ούτε τοκίζει τις επιτυχίες της.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο επόμενος πρέπει να συνεχίζει τις τυχόν επιτυχίες του προηγούμενου.  Να μην χρησιμοποιείται το δημόσιο για εκδικήσεις και αντεκδικήσεις και πάνω από όλα να μην παρεισφρέει η πολιτική σκοπιμότητα.

Όλες οι δομές πρέπει να συνεργάζονται μαζί τους, καθώς και με την αγορά.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η κατάσταση μιας υποδομής δεν εγγυάται και την επιτυχία.

Κάθε φορά όποιος βρίσκεται στην αντιπολίτευση, οφείλει να βοηθάει στις μεταρρυθμίσεις ασκώντας εύλογη και αυστηρή  κριτική  σε προωθητική κατεύθυνση αντί να οραματίζεται εκλογές ανα τρίμηνο να εφευρίσκει για κάθε πρόβλημα μια «λύση» απλή, σαφή, αλλά συνήθως λαθεμένη.

Οι  στόχοι που θα θέσουμε πρέπει να είναι υψηλοί ακόμα και αν δεν τους πετυχαίνουμε πρέπει να παραμένουν υψηλοί.

Είναι απόλυτη ανάγκη να βρούμε τους μηχανισμούς εκείνους τόσο τους θεσμικούς, αλλά κυρίως τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές, ώστε το πολιτικό σύστημα και προσωπικό να περάσει από την φάση του διπολισμού στην φάση του συνεργατικού πολυκομματισμού.

Ας το κάνουμε εμείς για να μην μας το επιβάλλουν κάποιοι άλλοι.

Φτάνει πια με τον πρωτόγονο διπολισμό…

Γελάει μαζί μας ο κόσμος…

Όχι ο τρίτος…ο άλλος…

About Ομάδα Σύνταξης 27499 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.