Μανόλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Πλησιάζει η στιγμή που η Λευκάδα δεν θα αντέχει τον μαζικό τουρισμό. Πρέπει να στραφούμε στην αειφορία”

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανόλης Θερμός μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6  σε μια συζήτηση για τα τοπικά ζητήματα αλλά και την γενικότερη κατάσταση  στην χώρα μας.

Σχολιάζοντας το θέμα του δρόμου της Απόλπαινας που είναι ψηλά στην τοπική ατζέντα σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε  ότι ο δήμος έχει ήδη δρομολογήσει πως θα φτιαχτεί το έργο με το ΥΠΟΜΕΔΙ,  ωστόσο αυτή η λύση είναι μακροπρόθεσμη, με την πρόχειρη λύση σε ένα πλαίσιο ασφάλειας να πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα.

Η προσωρινή λύση είναι επιτακτική καθώς όπως είπε δεν θέλει να γνωρίζει και να σκέπτεται την εικόνα του καλοκαιριού, εκφράζοντας την σιγουριά ότι θα γίνει μια πρόχειρη λύση για να εξυπηρετηθεί το νησί την τουριστική περίοδο.

 

Ο κύριος Θερμός μίλησε και για το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας, λέγοντας ότι το νησί δεν έχει άριστες υποδομές για μαζικό τουρισμό, η εποχικότητα στο νησί είναι πολύ υψηλή, οι υποδομές πιέζονται αφόρητα, ωστόσο το μέλλον μας εκτίμησε ότι δεν είναι ο μαζικός τουρισμός.

«Η ανάπτυξη του τουρισμού πρέπει να προσεγγίσει τις αρχές της αειφορίας, μια διαφορετική κουλτούρα επαγγελματικής προσέγγισης, καθώς αυτός είναι ο τουρισμός του μέλλοντος, καθώς πρόκειται για μια κουλτούρα που θα πρέπει όλοι οι κλάδοι να διαχέονται από αυτήν.

 

Ωστόσο κάθε τουριστική αγορά θα πρέπει να δημιουργεί ένα τουριστικό πλεονέκτημα και θα πρέπει και η Λευκάδα να υιοθετήσει ένα τέτοιο πλάνο ανάπτυξης, ωστόσο αυτό για να πραγματοποιηθεί προϋποθέτει συμμετοχή από όλους όσους δραστηριοποιούνται στα τουριστικά δρώμενα καθώς και κατανόησης, με την στόχευση μας να είναι στον οικοτουρισμό, καθώς ανάβουν κάποια «λαμπάκια» σε όλα τα τουριστικά μέρη, για την υπερσυγκέντρωση τουριστών σε συγκεκριμένα τουριστικά μέρη και κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην Λευκάδα σε λίγα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι ο τουρισμός δεν θα είναι αρεστός, δεν θα μπορεί να τον σηκώσει το νησί και θα πρέπει να διαφοροποιηθούμε και να δούμε στρατηγικές απλοποίησης όλων αυτών.

Ακούστε στην ενδιαφέρουσα τοποθέτηση:

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19059 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.