Μανόλης Θερμός στον Prisma 91,6: ” Η επιβολή κανόνων στον τουρισμό προσκρούει σε παγιωμένα συμφέροντα επαγγελματικών ομάδων “


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανώλης θερμός.

Με αφορμή  την έλλειψη  χειρουργού γιατρού στο νοσοκομείο,  είπε ότι το διαπίστωσε όταν  κάποια στιγμή δέχτηκε τηλεφώνημα από  συνάδελφο που τον ρώτησε αν υπάρχει γιατρός γιατί ήθελε να μεταφέρει έναν Εγγλέζο πελάτη του στο νοσοκομείο. Όταν τηλεφώνησε του είπαν ότι δεν υπάρχει χειρουργός και θα έπρεπε να τον μεταφέρουν στην Πρέβεζα.

Σε επικοινωνία του ίδιου με τον Διοικητή του επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε χειρουργός, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα πρόκειται να έρθει. “Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και δεν νομίζω να έχει έρθει ακόμα”,  ανέφερε.

Μάλιστα σε επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Χαλκιά, τον είχε διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που ο νέος γιατρός χρειαστεί διαμονή αυτή είναι εξασφαλισμένη.

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό του αντιδημάρχου κυρίου Νικητάκη, ότι η δυνατότητα του δήμου είναι περιορισμένη καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο να επιβληθεί η τάξη πόρτο Κατσίκι, ο κύριος Θερμός ανέφερε ότι δεν μπορεί να δεχτεί αυτό τον ισχυρισμό.

“Οι παρεμβάσεις γίνονται είτε από τη δημοτική αρχή είτε από την αστυνομία, το γεγονός ότι πολύ λίγες από αυτές τις παρεμβάσεις έχουν αποτέλεσμα, δεν μπορούν να αποδίδονται στην έλλειψη προσωπικού, καθώς ο κύριος Νικητάκης μπορεί να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν το δέχομαι.

Ο κύριος Νικητάκης  δυστυχώς δεν μπορεί να μεταφέρει μία πινακίδα μετά από προσωπική μου επισήμανση,  όμως το θέμα πρέπει να το κοιτάξουμε πιο βαθιά.

Οι παρεμβάσεις που γίνονται σε οποιαδήποτε παρανομία, μη κανονικότητα και δεν είναι επιτυχείς,  οφείλονται στην οικονομική δυναμική που έχει ενεργοποιήσει ο τουρισμός.

Αυτή συνδέει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και της απασχόλησης με τον τουριστικό τομέα, δηλαδή ομπρελοκαθίσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο,  το εγχείρημα να τεθούν όρια και και κανόνες που επιχειρούν τώρα στην επιχειρηματική δράση με  τον τρόπο που αναπτύσσονται, συνέχεια προσκρούει σε διαμορφωμένα και παγιωμένα συμφέροντα επαγγελματικών ομάδων, οι οποίες περισσότερο λειτουργούν ως ομάδες συμφερόντων στις τουριστικές αυτές περιοχές.

Ο κλάδος ο δικός μας έχει ευθύνες ανέφερε ο κ Θερμός, ωστόσο πέρα από τις επισημάνσεις δεν  μπορούμε να κάνουμε περιθώρια παρέμβασης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε, ότι το τουριστικό μοντέλο στη Λευκάδα δεν μπορεί να δουλέψει στη λογική του “ένα μήνα έχω τουρισμό οπότε καταλύω κάθε κανόνα”, πρέπει να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που αποφεύγουμε τόσο καιρό σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στη νοοτροπία μας.

“Πρέπει οι διοικητικές μηχανές να λειτουργούν με αυτοματισμούς και να μην αλλάζει το μοντέλο κάθε φορά που αλλάζει και η διοίκηση.
Πρέπει να υιοθετήσουμε ένα σύστημα κανόνων που να υποδεικνύει τον τρόπο για τις ριζικές αλλαγές, για να μην μιλάει κάθε αντιδήμαρχος για  αδυναμίες, το σύστημα πρέπει να αυτοματοποιηθεί μακριά από κομματικές πολιτικές.

Για να πετύχει αυτό το εγχείρημα, πρέπει να βρούμε τόσο τους θεσμικούς μηχανισμούς, αλλά να αλλάξουμε τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές και  τόσο το πολιτικό σύστημα αλλά και το προσωπικό, πρέπει να φύγει  από τη φάση του  κομματικού διπολισμού και να πάει στον  συνεργατικό πολυκομματισμό.

“Όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε και αυτό δεν είναι εύκολο στην χώρα που ζούμε.”

Όπως ανέφερε εάν οι επόμενες εκλογές γίνουν με το σκεπτικό να κάνουμε τα χατίρια της παρέας θα είναι προτιμότερο να μη γίνουν καθόλου.

Πλέον έχουμε καταλάβει τόσο νευραλγική φάση είναι το νησί και η ανάπτυξή του και πρέπει να καθοριστεί ο ορίζοντας της οικονομίας του τόπου μακροπρόθεσμα, αυτό είναι σημαντικό να το καταλάβουμε τώρα στις προσεχείς εκλογές, καθώς δυστυχώς  θα την πάρω ς υπάρχει ανεπάρκεια ικανών προσώπων.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20154 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.