Μανόλης Θερμός στον Prisma 91,6: Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στον τουρισμό


Με αφορμή την τοποθέτηση του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για θέματα τουρισμού στην Λευκάδα, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανώλης θερμός μίλησε στον Prisma 91,6.

Ο κύριος Θερμός αρχικά ευχαρίστησε δημοτική αρχή, αλλά και την τεχνική υπηρεσία του δήμου για την γρήγορη επέμβαση-αποκατάσταση που έγινε στο δρόμο της Απόλπαινας, ένα έργο που είχε βαθμό δυσκολίας και δεν ήταν τόσο εύκολο.

“Είναι θετικό ότι ξεπεράστηκαν οι δαιδαλώδεις δυσκολίες, γραφειοκρατικά ζητήματα και το αποτέλεσμα είναι άριστο και θα ανακουφιστούν οι επαγγελματίες του τουρισμού.”

Όσον αφορά την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος στη Λευκάδα, ο κ Θερμός ανέφερε ότι όλοι όσοι  ασχολούνται με τον τουρισμό πρέπει να εγκαταλείψουν την ευκαιριακή λογική,  να αποκτήσουν γνώση του αντικειμένου και αυτό απαιτεί πάρα πολλή δουλειά.

Στο ερώτημα για το τι τουριστικό προϊόν θέλουμε σαν νησί,  απάντησε ότι ακόμα αυτό  δεν το γνωρίζουμε, καθώς  ούτε και πού μπορούμε να φτάσουμε καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμα που βρισκόμαστε.

Όσον αφορά τις τουριστικές προτάσεις που ακούστηκαν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταδυτικό τουρισμό κ.α,  ο κ Θερμός είπε ότι στοχεύουμε ακόμα πολύ ψηλά, ενώ θα έπρεπε να φτιάξουμε τη βάση μας και σιγά-σιγά να φτάσουμε σε όσα ακούστηκαν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. “Πηδήξαμε πολλά χάλια και αναφερθήκαμε σε εξειδικευμένα πράγματα στα οποία ακόμα δεν μπορούμε να φτάσουμε, καθώς δεν γνωρίζουμε πως.”

Όσον αφορά την καθαριότητα στη Λευκάδα, είπε  ότι πραγματοποιείται μια τυπική καθαριότητα που κάνει ο δήμος σε καλό βαθμό, ωστόσο καθαριότητα δεν είναι μόνο να μαζεύεις τα σκουπίδια, αλλά να υπάρχει μία “καθαρότητα” στο περιβάλλον.

Χρειάζεται ένα σχέδιο  καθαριότητας και αυτό πρέπει να στηθεί, καθώς να αλλάξει και ο τρόπος της ζωής μας με αυτή την ιστορία, χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχέδιο για να δουλέψει μετά από μία πενταετία, καθώς εμείς δουλεύουμε ακόμα όπως δουλεύαμε πριν μία εικοσαετία, με τον πενταπλάσιο κόσμο και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πια.

Χρειάζονται σοβαρές δομές,  να κάτσουν κάποιοι άνθρωποι και να δουν πώς θα καθαρίζεται η πόλη και ποια είναι η ευθύνη των πολιτών, καθώς η καθαριότητα δεν μπορεί να δουλεύει όπως είμαστε  τον χειμώνα στο νησί.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Ακούστε και την τοποθέτηση του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27474 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.